Олена Урсуленко: Винні у появі в Херсоні небезпечного вантажу мають відповісти по закону

Багато чого відбулося з моменту доставки відходів із Чорногорії до Херсона. І я впевнена в одному: допоки правоохоронні органи не відпрацюютьі не притягнуть до відповідальності винних, цей привіт із Європейського Союзу стане постійним.

Вже відомо і потребує кримінальних справ:

1. Вантаж, не дивлячись на заперечення і припис від митниці, вже складовано на березі Дніпра на території морського порту. Без керівництва підприємства морського порту це не можливо було б зробити!
Вчора, до речі, керівник морпорту навіть на територію не впускав, проривалися зі скандалом. І взагалі, якщо би не ЗМІ навряд чи би ми пройшли. Так, що перший відповідальний - керівництво морського порту І тут, не забуваємо - контрабанда! Те, що написано у документах, не відповідає факту!

2. ТОВ ТД Ітака ПОРУШУЄ умови договору - 1412 від 30.12.16 Про надання послуг по захороненню та утилізації відходів, а також рішення сесії міської ради від 30.08.13 «Про завезення на територію міста побутових відходів із населених пунктів, які територіально не належать до Херсонської міської ради». Підписує документи, які стали основою для ввезення цього контрабандного сміття.

Їх представники ведуть перемовини, підробляють документи на всіх рівнях (вчора стало відомо, що підроблений не тільки лист на рівні міста, а й документи на рівні міністерства екології (вчора було озвучено на рівні доповіді від структурних підрозділів).

Зараз процес затягується у часі, хоча, на мій погляд, все зрозуміло. Бери і роби!

Тільки контроль від громадськості й ЗМІ допоможе Херсону позбавитися цього джерела хвороб. Офіційно звертаюся до Нацполіції, прокуратури, СБУ: місто повинно позбавитися цього вантажу, винні відповісти згідно Закону України!, - вважає Олена УРСУЛЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон