Автобуси й таксі подорожчали на Херсонщині

На Херсонщині відчутно подорожчали міжміські та приміські автобусні перевезення.

Облдержадміністрація узгодила перегляд тарифів, викликаний збільшенням вартості пального, і тепер кілометр проїзду в автобусі коштуватиме 40 копійок замість попередніх 27. Найбільше таке подорожчання вдарить по соціально незахищених – студентах, котрі навчаються у вузах обласного центру, а мешкають у найближчих сільських районах. Вони вже підрахували, що за квитки на лекції та додому змушені будуть віддавати до чверті своїх стипендій.

Втім, перегляд вартості проїзду на різних видах транспорту триває і в містах. У Херсоні, скажімо, найбільші фірми, що надають послуги радіофікованих таксі, підняли тариф на свої послуги з 12 до 14-15 гривень «за виклик», і з 3 до 4,5-5 гривень за кожен кілометр проїзду.

А транспортні підприємства міст Каховки та Нової Каховки наполягають на підвищенні вартості проїзду в міських пасажирських автобусів з 3 до 5 гривень – інакше, мовляв, перевезення буде збитковим через «стрибок» цін на паливо, масла та запчастини.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон