У Херсоні показали нову моновиставу

"Мені б у небо" - так зветься чергова моновистава, яка була презентована у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша вчора, 27 лютого.

Ще три тижні назад в обласному театрі відбулася прем'єра моновистави «Get happy», створена режисером-постановником театру Сергієм Павлюком, який як бачимо, перепочивати не збирається, створивши у своїй творчій майстерні (сцена під колом) нову моновиставу «Мені б у небо».

Головну роль у виставі зіграв актор театру Антон Лисенко, який вперше працював у моновиставі, тому йому прийшлося добренько попрацювати, адже моновистава вимагає набагато більше зусиль ніж масова, де можна сховати актора за партнером. В моновиставі партнер актора – глядач.

«Мені б у небо» - це історія одинокого бібліотекаря, який намагається покінчити з життям, адже вважає, що до нього нікому не має діла. Згадуючи своє життя, він розуміє, що й згадати особливо нічого. Але доля, наче дає знаки бібліотекарю, що йти з життя йому ще рано, бо в один момент одинокому чоловікові дзвонить його син аби приїхати в гості. І тоді він розуміє, що йому є заради кого жити.

Режисер моновистави Сергій Павлюк зазначив, що поки невідомо, чи буде вистава показуватися на глядача, адже під час прес-показу ще були невеличкі недоліки, які треба усувати. Тож бути виставі чи ні, буде вирішувати художня рада театру.


«Антон непогано спрацював, але ми будемо деякі моменти ще допрацьовувати. Є надія, що художня рада прийме цей матеріал і прем'єра таки відбудеться, тому що без глядача працювати важко. Але, хочу підкреслити, що мені було дуже важливо значи, чи сприйме даний матеріал глядач і як на мене, він його прийняв. Людей пройняло...», - розповідає Сергій Павлюк.


«Я взагалі собі важко уявляв, як можливо працювати в моновиставі. Звичайно, нічого страшного в цьому не має, адже творча майстерня й існує для того, щоб навчатися, змінюватися, бо це творчий процес. Найголовніше, щоб працювати було цікаво, а це дійсно так і було», - ділиться враженнями актор моновистави Антон Лисенко.

Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон