Майбутні журналісти ХДУ ламають стереотипи

23 лютого на факультеті філології та журналістики для студентів спеціальності «Журналістика» відбулася презентація збірки «Відверто про Україну».

До неї включено матеріали (есе, замітки, вірші, фото, малюнки), підготовлені молодими активістами, студентами в рамках проекту «Долаємо стереотипи. Молодь єднає Україну!».

Ідея створення проекту з'явилася в активістів Чернівецької міської молодіжної організації «Клуб Української Молоді» та була підтримана Фондом сприяння демократії посольства США в Україні. Громадські активісти з чотирьох міст України – Запоріжжя, Кіровограда, Чернівців та Херсона – висловили бажання бути учасниками такого проекту.

Серед них були і студенти V курсу спеціальності «Журналістика» ХДУ: Маргарита Мачарашвілі, Олег Ткачук, Святослава Томенко і Юлія Сабурова. Вони відвідали чотири зазначені міста, спілкувались із журналістами, громадськими діячами, мешканцями міста, знайомились з архітектурою. Студенти записували свої враження, оформляли їх у есе та інші журналістські роботи, у яких ділилися з читачами емоціями від побаченого, підтверджували або спростували деякі стереотипи, пов'язані з кожним містом.

Під час презентації збірки своїх журналістських матеріалів студенти-журналісти розповіли про враження від поїздок. Виявляється, що Херсон здебільшого вважали містом, де кавуни «квітнуть» протягом усього року – і тому учасники проекту намагались зламати цей стереотип, надавши нову цікаву інформацію для ідентифікації нашого міста.

Натомість мешканці кожного міста, в якому побували студенти нашого університету, намагалися розвіяти стандартне мислення у гостей. Вони ламали певні стереотипи, отримували купу позитивних емоцій від спілкування, формували спільне патріотичне бачення України.

Наостанок заходу було зазначено, що цей проект набирає популярності, тому і надалі вирішено його продовжити. Тож кожен студент нашого університету зможе взяти участь у проекті й на собі відчути колорит регіонів України.

Інформацію до Прес-центру надала студентка 361-ї групи

факультету філології та журналістики ХДУ Анастасія Юрченко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон