Кордон за тиждень

На минулому тижні прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України основні зусилля зосереджували на недопущенні проникнення на територію материкової України засобів терору, диверсантів та осіб, що можуть дестабілізувати обстановку в Україні.

Обстановка в прикордонні залишалася контрольованою та характеризувалася посиленням підрозділів ЗС РФ на півночі окупованого Криму, організацією навчання та ротаціями російських військовослужбовців, проведенням розвідки безпілотними літальними апаратами, продовженням протиправної діяльності по переміщенню товарів та вантажів з Криму, накопиченням вантажних транспортних засобів перед контрольним пунктами в'їзду/виїзду на межі Херсонської області та АР Крим.

Загалом, протягом тижня пасажиропотік змін не зазнав, прикордонниками припинено 47 правопорушень, відмовлено в пропуску 47 особам, за результатами оглядової роботи вилучено грошові кошти на загальну суму понад 5 млн.грн. та виявлено 8,5 кг срібла. Отримано 62 та виконано 48 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій.

Станом на 07.00 сьогодні черги по вантажним транспортним засобам в контрольних пунктах вьїзду/виїзду на межі Херсонщини з Кримом складають: КПВВ «Каланчак» - 265 автомобілів, КПВВ «Чаплинка» - 235 автомобілів, КПВВ «Чонгар» - 200 автомобілів.

Нагадуємо, що з 10 лютого 2015 року на територіях Чаплинського та Новотроїцького районів Херсонської областей запроваджені режимні правила визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2015 року № 38, які регламентують не тільки дотримання правил перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, а і облік та тримання на пристанях, причалах і в пунктах базування маломірних плавзасобів.

Прес – служба Азово-Чорноморського
регіонального управління
Максим Сорока

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон