Херсонцям про оновлений тимчасовий порядок в'їзду на неконтрольовану територію України

Відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, в'їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред'явлення паспортного документа та перепустки, виданої координаційними групами або координаційним центром.

Оформлення таких перепусток здійснюється безкоштовно координаційним центром при Штабі АТО у м. Краматорськ та координаційними групами, які створені при управліннях (відділах) МВС у містах Старобельськ, Артемівськ, Велика Новосілка, Маріуполь:

Старобельськ (сектор «А»)

«Луганськ — Станично-Луганське — Широкий»,

«Стаханов – Первомайск – Золоте – Гірське - Лисичанськ»,

Артемівськ (сектор «С»)

«Фащівка — Дебальцеве — Артемівськ»,

«Горлівка — Артемівськ»,

Велика Новосілка (сектор «Б»)

«Донецьк — Курахове»,

«Донецьк — Маріуполь (через Волноваху)»,

Маріуполь (сектор «М»)

«Новоазовськ — Красноармійськ — Талаківка — Маріуполь».

КОНТАКТИ:
Координаційний центр при штабі АТО: 092 3180505, 067 3340795
kc_sarmat@ukr.net

Координаційна група Старобільський РВ УМВС (м. Старобільськ, вул. Фрунзе, 20):
066 0923604, 096 2438402, 06461 24708, 06461 20250, 063 9126705
kg_starobelsk@ukr.net

Координаційна група Велико-Новосилківський РВ УМВС (Великоновосілківський РВ ГУМВС Укpаїни у Донецькій областi, 85500 смт.Велика Новосілка вул.Пушкіна 30:
097-258-38-47, 050-848-69-35, 063-555-26-75
propusk_b@mеta.ua

Координаційна група Артемівський МВ УМВС (Артемівський МВ ГУМВС Укpаїни у Донецькій областi , м.Артемівськ вул.Совєтская, 60):
(06274) 40092, 067 3342404, 0627440348, 063-375-85-18
propuska-debaltsevo@hotmail.com

Координаційна група Маріупольський РВ УМВС (Маріупольське МУ ГУМВС Укpаїни у Донецькій областi , 87515 м.Маріуполь вул.Георгієвська 63:
0629 540202, 097 0109425, 063-169-37-81
kg.mariupol12015@gmail.com

Контакти штабу АТЦ: (044) 5030521 atc@ssu.gov.ua
Телефон «гарячої» лінії СБУ: 0800 50 14 82
Контакти Державної фіскальної служби України:
Інформаційно-довідковий департамент: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів)
(044) 454-16-13 з 8.00 до 20.00 (крім суботи та неділі) для мешканців м. Києва
Телефони «гарячої» лінії Державної фіскальної служби України для оформлення вантажів: 099-605-42-47,099-368-33-46

Сервіс "Пульс". За телефоном (044) 284-00-07 можна повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників податкових та митних служб, можливі корупційні дії з їхнього боку.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на неконтрольованій території, можуть оформити перепустку безпосередньо на найближчому до них контрольному пункті, призначеному для пропуску громадян або вантажів.

ОФОРМЛЕННЯ ПЕРЕПУСТОК

Перепустки видаються для одноразового та багаторазового в'їзду або виїзду на термін вказаний у заяві громадянина.

Видача перепусток здійснюється протягом 10 днів з дати подачі необхідних документів. Дані про дітей до 16 років вносяться до документів батьків.

Для отримання перепустки особа має надати такі документи:

Для громадян України, які досягли 16 років:

Заяву, в якій обов'язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи неконтрольованій території).

Оригінал паспортного документа (після пред'явлення повертається).

Копію сторінок паспортного документа (особисті дані особи, місце та дата видачі, місце реєстрації);
Копія ідентифікаційного податкового номера (ІПН)

Документ, що підтверджує мету в'їзду на неконтрольовану територію:

- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в'їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім'ї) на території проведення АТО;

- документ, що підтверджує місце поховання родичів або членів сім'ї на неконтрольованій (контрольованій) території;

- телеграми про смерть або хворобу родичів або членів сім'ї на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров'я);

- документи, що підтверджують право власності на об'єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;

- інші документи, що можуть підтвердити мету в'їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.
Для працівників Укрзалізниці, які здійснюють регулярні поїздки на неконтрольовану (контрольовану) територію підприємство подає до координаційної групи списки таких осіб та відповідні документи.
Для іноземців та осіб без громадянства:

Заяву, в якій обов'язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи неконтрольованій території).

Оригінал паспортного документа (після пред'явлення повертається).

Документ, що підтверджує законність перебування на території України (для іноземців та осіб без громадянства).

Копію сторінки паспортного документа або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, з перекладом українською мовою, засвідченим в установленому порядку;

Документ, що підтверджує мету в'їзду на неконтрольовану територію:

- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в'їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім'ї) на території проведення АТО;

- документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території;

- телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров'я);

- документи, що підтверджують право власності на об'єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;

- інші документи, що можуть підтвердити мету в'їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію;
документ, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування на території України або відповідні гарантії приймаючої сторони.

У разі виконання дипломатичних та консульських функцій, у тому числі в рамках діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна до пакету документів додається клопотання, погоджене МЗС України.

Видача дозволів на перевезення вантажу (товарів) до або з неконтрольованої території

Громадянин (власник або уповноважена ним особа), яка має намір ввезти або вивезти вантаж (товар) до/з тимчасово неконтрольованих територій повинен звернутись з відповідною заявою до ДФСУ за місцем реєстрації, як платник податків.

Заява відповідного зразка подається у письмовій або електронній формі (з дотриманням вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис» та Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг»).

Перелік суб'єктів господарювання та товарів доповнення та зміни до якого здійснюються шляхом затвердження керівництвом АТЦ з погодженням керівником КЦ за поданням ДФСУ (Додатки 5,6), Мінсоцполітики (Додаток 7), Міненерговугілля (Додаток 8) та затверджується керівником оперативного штабу з управління АТО.

Строки розгляду заяви на ввезення/вивезення вантажу (товарів):

Гуманітарна допомога - до 3 робочих днів;

Товари для виробничих потреб - до 10 робочих днів;

Інші товари - до ЗО робочих днів.

Гуманітарні вантажі перевозяться до тимчасового неконтрольованих територій після визнання їх гуманітарною допомогою, в порядку що визначається Міністерством соціальної політики України.
Органами ДФСУ, у встановлені пунктом 2.2 цього Порядку строки, розглядає заяву та за погодженням з КЦ приймається рішення про надання дозволу на ввезення/вивезення вантажу (товару) або про відмову.

Перевірка вантажу на контрольному пункті здійснюється протягом 24 годин з моменту в'їзду транспортного засобу.

Для отримання перепустки на транспортний засіб необхідно подати такі документи:
Заяву, в якій обов'язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи не контрольованій території).

Ксерокопію паспорта водія транспортного засобу.

Ксерокопію технічного паспорта на транспортний засіб.

Для юридичних осіб - ксерокопію документа, що підтверджує право користування транспортним засобом (договір оренди, договір найму та інші).

Оригінали

- паспортного документа,

- технічного паспорта на транспортний засіб,

- документа, що підтверджує право користування транспортним засобом
(після пред'явлення повертаються).

Комплект документів для перевезення вантажу та іншого майна:
Товарно-транспортна накладна.
Видаткова накладна.
Засвідчена копія свідоцтва про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності в органах державної реєстрації України.
Засвідчена копія свідоцтва платника податків, яке зареєстроване у фіскальних органах України, або витягу з реєстру платника податків ПДВ.
Засвідчена копія договору купівлі-продажу.
Передбачені чинним законодавством сертифікати відповідності на продукцію.

Більш детально з процедурою оформлення перепусток можна ознайомитись у тимчасовому порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей

Звертаємо увагу, що подання документів, підроблених, зіпсованих, не встановленого зразка, або документів, що належать іншій особі, так само як подання завідомо неправдивих відомостей чи відсутність підтвердження мети відвідування – є безумовними підставами для відмови у наданні перепустки.

Наявність перепустки не виключає перевірки посадовими особами, які несуть службу на блокпості, на контрольному пункті в'їзду-виїзду документів, що підтверджують мету в'їзду/виїзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

Прес-центр СБ України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон