Здоровий спосіб життя - найефективніша профілактика туберкульозу

Зростання великої кількості хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД є проблемою не тільки індивідуальною але й суспільною, адже саме ці хвороби найбільш розповсюджені серед населення країни.

Україна сьогодні посідає сьоме місце в Європі за показником захворюваності на активний туберкульоз (у розрахунку кількості випадків на 100 тисяч населення), і друге місце - за абсолютною кількістю хворих. Саме тому щорічно в Україні стартують місячники боротьби з туберкульозом та ВІЛ/СНІДом, які покликані привернути увагу громадськості до проблеми поширення зараження такими хворобами.

Туберкульоз є соціальним захворюванням, тому що він відображає рівень життя суспільства. У 90 % випадків сильна імунна система здорового організму успішно справляється з хворобою. Люди ж з ослабленим імунітетом мають максимально високий ризик захворювання на туберкульоз.

Це: -люди, що живуть разом із хворими на активну форму туберкульозу;
-ув'язнені та працівники тюремних закладів;
-люди, які зловживають алкоголем і приймають наркотики;
-соціально неблагополучні верстви населення;
-медичний персонал.

Саме до однієї із цих категорій, відносяться умовно засуджені, неповнолітні підлітки. Саме для них 16 лютого 2015 року працівниками Генічеського міського центру СССДМ спільно з представником кримінально-виконавчої інспекції Генічеського району була проведена просвітницька зустріч «Здоровий спосіб життя – найефективніша профілактика туберкульозу!». В ході якої присутні дізналися про те як відбувається інфікування туберкульозом, симптоми захворювання, а також що потрібно робити, щоб його попередити та уникнути.

Продовжилась зустріч переглядом тематичного фільму під назвою: « Подорож » , та за для визначення рівня проведеної роботи дітям була представлена можливість відповісти на тести щодо обговорюваної теми. На завершення заходу всі присутні отримали тематичні буклети про профілактику та попередження туберкульозу «ОБЕРЕЖНО ТУБЕРКУЛЬОЗ» та «ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ». Також кожному були видані направлення до лікарні для проходження обстеження флюорографії .

Працівники Центру вважають, що організація таких просвітницько-виховних заходів є дуже важливою, особливо у формуванні навичок здорового способу життя підлітків. Також закликаємо усіх небайдужих до цієї проблеми, уважно ставитись до свого здоров'я і здоров'я близьких, активно пропагувати переваги здорового способу життя.

"Новый Визит"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон