Акценти співпраці на Херсонщині

Днями в приміщенні Голопристанського міськрайонного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу на тему «Потреба в сезонній робочій силі на підприємствах Голопристанського району в 2015 році».

Захід відбувся за участю начальника управління відділу економічного розвитку та торгівлі Голопристанської районної державної адміністрації Риженко Ю.М., депутата районної ради Тупікова В.М., керівників підприємств району та представників центру зайнятості.

Заступник директора центру зайнятості розповіла присутнім про стан ринку праці та презентувала роботу служби зайнятості, акцентувавши увагу на завданнях, що нині стоять перед службою.

Одним з актуальних питань, що обговорювалось на засіданні, було питання професійно-кваліфікаційної незбалансованості попиту і пропозиції робочої сили на ринку праці району. Адже на ринку праці, що швидко змінюється та набуває більшої гнучкості, рівень фахової підготовки й освіти стають дедалі важливішими. Вимогливішими до якості робочої сили стають роботодавці. Тому в програмах, що обговорювались на засіданні, велике значення приділялося питанням навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних.

Також, залишилося актуальним питання здійснення працевлаштування соціально-незахищених верств населення на селі та осіб з інвалідністю, яке можливе лише за умови індивідуального адресного підходу. Особливо, зупинилися на вирішенні питання працевлаштування осіб, які вимушено переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичних операцій. Керівники підприємств були ознайомлені з професійно-кваліфікаційним складом даної категорії.

Начальник управління відділу економічного розвитку та торгівлі Голопристанської районної державної адміністрації Риженко Ю.М нагадала присутнім, що виплата заробітної плати, у так званих «конвертах», не тільки сприяє зниженню темпів розвитку економіки в загальнодержавних масштабах, перешкоджає проведенню соціальних реформ, а й негативно впливає на благополуччя кожного громадянина.

Присутні роботодавці обговорили проблемні питання, обмінялись досвідом та отримали ґрунтовні відповіді на свої запитання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон