На Херсонщині збирають гроші для армії

Понад вісім мільйонів гривень військового збору надійшли від мешканців Херсонської області лише в січні поточного року.

Левову частку надходжень в загальний вклад внесли жителі міста Херсона, які спрямували в державну скарбницю понад 3,9 млн. гривень. Не менш активними у підтримці української армії були платники Новокаховської, Цюрупинської та Каховської ОДПІ, які перерахували до бюджету 1,2 млн. грн, 0,9 млн. грн та 0,8 млн грн збору. Суб'єкти господарювання Генічеської та Скадовської ОДПІ внесли до державного бюджету по 0,7 млн. грн та 0,6 млн. грн військового збору.

Дію військового збору відповідно до Закону України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» подовжено до завершення реформування Збройних Сил України. Суттєвим моментом нововведень є розширення бази оподаткування військовим збором всіх видів доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

«Кожна гривня військового збору від платників податків Херсонщини доводить високу громадянську відповідальність за наближення миру в Україні та стабільний розвиток економіки», - зазначив начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Віталій Лазарєв.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон