Почему в Херсоне «растут» киоски

«Киоски растут как грибы», – часто звонят читатели «Гривны», возмущенные появлением очередного пивного ларька, мешающего пройти по и без того узкому тротуару, либо накрывшего собой зелёную зону...

«Гривна» ещё в декабре направила запрос мэру Херсона Владимиру Миколаенко после нашей публикации «Баеву всё можно?!». Речь шла о самовольно размещенных, на наш взгляд, киосках, торгующих в центре города пивом и сигаретами.

Получен ответ за подписью первого заместителя городского головы Игоря Пастуха. В документе сказано, что редакция права – киоски размещены самовольно. Дальше – цитата из письма:

«На сьогодні у виконавчих органах міської ради відсутній механізм демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд (ТС).

З метою впорядкування розміщення ТС на території міста Херсона Управлінням підготовлено проект рішення міської ради "Про затвердження Порядку демонтажу незаконно встановлених ТС у м. Херсоні та їх повернення власникові (користувачу)" (далі – Проект), який погоджується з виконавчими органами міської ради.

У І кварталі 2015 року планується винести Проект на розгляд міської ради за умови дотримання процедури прийняття регуляторного акта. Демонтаж зазначених кіосків буде здійснено у відповідності до прийнятого Порядку демонтажу незаконно встановлених ТС у м. Херсоні, про що вас буде додатково поінформовано.

З повагою, перший заступник міського голови І. Пастух».

Как видим, зная о проблеме давно, городские власти не торопятся с её решением. Так что, уважаемые читатели, киоски и дальше могут появляться как грибы за ночь в самых неожиданных местах.

Гривна № 7 (1049) 11.02. 2015

Фото Дмитрий Кулаков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон