Правоохоронці посилюють охорону Херсонщини

Посилюють з метою активізації роботи із виявлення осіб, які можуть перевозити зброю, інші заборонені предмети зі східних регіонів держави та Республіки Крим, недопущення можливого проведення терористичних актів та дестабілізації ситуації на території Херсонської області

З вересня минулого року на перехресті автодоріг Херсон-Нова Каховка-Генічеськ та Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, був створений контрольно-пропускний пункт, на якому несуть службу працівники Каховського РВ, батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон», ДАІ та МНС. В облаштуванні блок-посту міліції допомагали як керівництво району, так і підприємці.

За час його функціонування було виявлено більше десятка незаконних перевезень зброї, боєприпасів та вибухівки із зони проведення АТО, в ході огляду автомобілів було вилучено: 1100 патронів калібру 5,45 мм, 674 патронів для АКМ, 30 трасуючих патронів, дві ручні гранати, протитанковий гранатомет, автомат Калашникова -74У, 836 патронів калібру 7,62 для АКМ, 479 патронів для РПК калібру 7,62 мм, одна розтяжка, три димові шашки, 4 запали до гранат, карабін АКМС МФ-1 та 150 патронів до нього, карабін «Сайга» МК-223 РЕМ та 10 патронів до нього, 2 ручні протитанкові гранатомети-26 «Аглень», 5 підствольних гранат до ручного гранатомета, 170 набоїв до стрілецької зброї, 50 бікфордових шнурів, 5 підствольних гранат до автомата Калашникова. Всі вилучені предмети були направлені на дослідження до НДКЦ.

Кожна вилучена одиниця зброї або вибухова речовина могла бути приведена в дію у будь-якому куточку України, в тому числі і в нашій рідній Каховці. Тому хлопці, що несуть цілодобово службу на блок-посту, роблять корисну та небезпечну справу, адже ніколи не знаєш як поведе себе водій, що перевозить зброю.

Разом з тим під час несення служби на блок-посту правоохоронці не тільки виявляють факти незаконного перевезення зброї, боєприпасів та вибухівки із зони проведення АТО, але й здійснюють профілактику, попередження та припинення кримінальних і адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху. Виявляють осіб, які керують транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, без відповідних документів або керують не зареєстрованими транспортними засобами.

Але найважче їм було нести службу в люті січневі морози, саме тоді небайдужі та патріотично налаштовані земляки надавали та і сьогодні надають посильну допомогу нашим захисникам.

Від імені керівництва правоохоронних органів, висловлюємо вдячність всім підприємцям за продукти харчування, дрова для обігріву та електрозабезпечення блок-посту. А також звертаємось до всіх небайдужих, у кого є можливість і бажання допомогти захисникам теплими речами, продуктами харчування та дровами, просимо надавати гуманітарну допомогу безпосередньо на блок - пост або до Каховського РВ УМВС чи МНС.

Прес-служба Каховського РВ УМВС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон