На сесії Херсонської обласної ради знову була ганьба!

Минулої п'ятниці відбулася сесія Херсонської обласної ради. На неї розглядалися важливі питання обласного бюджету. Але перед початком сесії відбулися надзвичайні події...

Представники влади знову, вже в третій раз не дозволили активним громадянам бути присутніми в сесійному залі. Не зважаючи на всі домовленості, перемовини, підготовлені документи та списки, обіцянки з боку керівників обласної ради, облдержадміністрації, депутатів.

Ми публікуємо думку одного з лідерів Херсонської патріотичної громади Римми Бараненко, яку вона оприлюднила в Інтернет - групі "Херсонська патріотична громада" з цього приводу:

«Громаду ВТРЕТЄ не пустили на засідання облради. І якщо раніше чіплялись: мовляв ви себе у списках не подали, то сьогодні всі, хто бажали бути присутніми, заздалегідь подали в облраду та в ОДА свої ім'я та прізвища у списках.

Але ГРОМАДУ ЗНОВУ НЕ ПУСТИЛИ. Виправдань такому вчинку люди не бачать. Ні: людям, звичайно, щось казали про тероризм, провокації, про методи безпеки і т.д. Але чим могли зашкодити 10 майданівців, котрих заздалегідь мало можливість не тільки СБУ перевірити, але й майже всі з них, знайомі більшості активісти, ні в яких провокаторських діях не помічені - невідомо.

Такий вчинок НЕПОВАГИ ТА ПОРУШЕННЯ ЗАКОННИХ ПРАВ ГРОМАДЯН дуже обурив людей. Вони дзвонили на Урядову лінію, юристам, намагалися довести охороні та присутнім чиновникам неправомірність їх дій. Але марно.

ЙДЕ ТРЕТІЙ МІСЯЦЬ ІГНОРУВАННЯ ОБЛАСНОЮ ВЛАДОЮ ГРОМАДИ.

Бажання громадян потрапити законним шляхом на сесію облради посадові особи назвали провокацією. Але громадські активісти зійшлись в єдиній думці: сьогодні ГОЛОВНИМ ПРОВОКАТОРОМ БУЛА ВЛАДА! Бо створити інцидент на рівному місці, не допустивши десяток законослухняних громадян, і цим в стократ підвищити напругу в суспільстві (яке і так ображене ігноруванням обласною владою) – це дійсно дати ПРИВІД ДЛЯ ПРОВОКАТОРІВ.

І люди дійсно не розуміють співпрацю обласної адміністрації з регіоналами, зокрема, в особі Федько (яка нещодавно, ще захоплювалась Януковичем) та ігнорування патріотів, які не дали захопити сепаратистам будівлю у березні.

До речі, під час сесії не допустили в ОДА й координатора з допомоги військовим Галину Іванівну Уманець. Незрозуміло: її теж вважають сепаратистом?

Після того, як представників громади не пустили на сесію, деяких з них пустили до ОДА поспілкуватись із народними депутатами (мабуть на той час небезпечні для ОДА люди перестали бути небезпечними). Аргументи депутатів Андрія Гордєєва та Олександра Співаковського щодо того, чому не пустили людей, також присутніх не переконали. Щоправда депутат Іван Вінник наголосив, що неприпустимо не допускати громаду на сесію облради і те, що сьогодні відбулось, не повинно більше повторюватись.

Спочатку від пана Гордєєва були пропозиції пускати на сесію представників від різних організацій. На зауваження активістів, що не тільки громадські організації, але й кожний громадянин має право доступу до інформації про дії своїх обранців, були озвучені пропозиції поставити колонки та навіть екрани та забезпечити он-лайн трансляцію.

Особливість ситуації в тому, що сьогодні також були присутні люди, які представляли із десяток організацій. Чому їх не пустили ні як представників організацій, ні як просто громадян України - невідомо.

До речі, в процесі намагання попасти на сесію, ми почули багато нісенітниць: що мовляв, пустили б, але потрібно список було подавати єдиний, а не окремий - із розділенням на членів експертної ради, громадської ради та інших активістів. Ось тільки знову нюанс: спочатку список і був єдиний. Його розділили знову дж таки на прохання ОДА.

І ще одне: декілька днів до сесії були перемовини між владою та активістами. Владою, на прохання пустити людей, висувались різні вимоги: розділення списку, уточнення. Потім було прохання зменшити кількість людей, бо зала не може всіх вмістити. ВСІ УМОВИ ВИКОНУВАЛИСЬ... І після цього ЛЮДЕЙ НЕ ПУСТИЛИ! Яка довіра може бути після цього до влади? Ніякої. Яке відчуття поваги до себе, як до громадянина? Ніякого! Яке розуміння, що закони виконуються? Ніякого!

Але ми боролись на Майдані не за це. Не за зміну облич при владі, які дуже швидко забувають тих, хто їх обрав. А за ЗМІНУ СИСТЕМИ. І ми боролись за ПОВАГУ ДО ЛЮДЕЙ. Недарма Майдан назвали РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ. А сьогодні гідність херсонців була принижена тими, хто обраний та призначений її захищати.

Так: громада сама себе буде захищати. Юристи вже готують заяви до прокуратури звернення до суду з приводу порушення прав громадян та статті 5 Конституції України.

Але в наш тяжкий буремний час люди не хочуть сварок але прагнуть миру та стабільності. І громадянам при владі ще не пізно зробити крок на зустріч до громадян, які їх обрали. Ще не пізно вибачитись, розпочати діалог та запропонувати не протидію, а співпрацю»!

Римма БАРАНЕНКО
«Политическая Херсонщина»

Фото http://nikcenter.org

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон