Херсонський обласний театр продовжує дивувати моновиставами

Цього разу в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша презентували моновиставу за оповіданням української письменниці Марії Матіос «Не плачте за мною ніколи».

Режисер вистави – Сергій Павлюк, а роль головної героїні Юстини зіграла народна артистка України Лариса Кадирова (актриса Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, м. Київ).

Вистава «Не плачте за мною ніколи» наштовхує глядача на переосмислення свого життя. Починаєш задумуватись, а чи вірною стежиною ти йдеш? Адже врешті-решт на всіх нас чекає один і той же кінець і рано чи пізно ми підемо з цього життя.

Але підемо всі по-різному. Юстина під час вистави розповідала про людей, яких вона зустрічала на своїй дорозі життя, розповідала, якими вони були. Так ось, за її словами, ті, хто вели, скажімо, неправильне життя: ображали інших, не допомагали старим, бідним, обманювали, однім словом грішили – так легко з цього життя піти не могли.

««Не плачте за мною ніколи» - це така світла історія про те, що так чи інакше нас чекає кінець життя і треба бути готовим до цього. Але життя треба прожити так, щоб не було соромно перед собою, перед людьми і перед Богом. Маємо надію, що потім ми повеземо цю виставу на гастролі, у нас вже є певні домовленості з театрами із Західної України», - зауважив директор театру Олександр Книга.

Після закінчення вистави в театрі приступили до публічного її обговорення, за участю: театрального критика Алли Підлужної (м. Київ), художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, народного артиста України Станіслава Мойсеєва (м. Київ), народної артистки України Лариси Кадирової (м. Київ), генерального директора-художнього керівника Херсонського театру, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Книги, режисера-постановника Херсонського театру Сергія Павлюка та усіх присутніх журналістів і глядачів.

Народна артистка України Лариса Кадирова подякувала усім, хто посприяв створенню такої вистави. Також вона зауважила, що їй було дуже комфортно працювати з нашим херсонським режисером Сергієм Павлюком.

«Не плачте за мною ніколи», - каже головна героїня Юстина, адже на тому світі вона не хоче бачити туги своїх близьких, вона хоче, щоб її душа була спокійною.

Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон