Каховські козаки: зрадників просять не турбувати

З проханням дозволити участь в одному з козацьких урочистостей у Каховці до організаторів заходу звернулися козаки з Криму.

Але, оскільки ці «непрохані гості» з початком окупації півострова одразу перейшли на бік агресора, каховчани попросили їх забути дорогу до материкової України.

«Справа в тому, що такої кількості різноманітних заходів козацького спрямування, як у нашому місті, в Херсонській області ніде не проводиться. Лише у нас діє, приміром, міська програма розвитку Українського козацтва. У більшості випадків сучасне козацтво традиційно обмежується трьома рядженими генералами і одним полковником. Тому наш досвід у справжній патріотичній роботі знають далеко за межами міста. Відомо це, напевно, і в Криму. Але тамтешні «козаки» сприймають цю діяльність виключно в контексті ідеї «великої Російської імперії». Тому, коли вони почали набиватися до нас у гості, ми їм відповіли просто: «Ми вас тут не чикаємо. Якого біса ви нам потрібні?», - розповів начальник відділу у справах молоді та спорту Каховської міськради Віктор Зубов.

Символічно, що один із перших минулорічних заходів каховських козаків був пов'язаний з Кримом. Делегація з Херсонщини побувала тоді на освячені пам'ятного хреста загиблим 3-4 січня 1944 року жителям Васильківської балки у Білогорському районі. Також торік вперше у Каховці відбулася тризна по ліквідації Запорізької Січі у 1775 році.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день» №4(5155) 22.01.2015

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон