Дитяча лікарня Херсона вперше за десять років оновила обладнання коштом бюджету

Цілу партію складної медичної апаратури на 675 тисяч гривень коштом обласної ради отримала Херсонська дитяча лікарня.

Вперше за все останнє десятиріччя тут вдалося оновити обладнання відділень анестезіології, хірургії новонароджених та недоношених малюків, ендокринології та нефрології. Це і шприцові насоси, і комплекс інтенсивної терапії, дві установки для обробки рентгенограм, оптичні збільшуючи системи для хірургічних операцій, і навіть новий автоклав замість «ветерана». Той взагалі відпрацював у медзакладі з 1978 року, і тримався «на чесному слові» та завдяки професійній майстерності інженера-медтехніка.

Керівник лікарні, Герой України Людмила Лятецька зазначає, що не менш цінною була і допомога з ремонтом даху головного корпусу – адже його стара покрівля вже була дірявою, і після дощу та снігу вода текла просто до шостого поверху, де знаходиться операційний блок, реанімація та рентгенівський кабінет. Тепер, окрім витрат на апаратуру, Херсонська облрада асигнувала ще 290 тисяч гривень, яких вистачило на нову покрівлю – ремонтні роботи вже наближаються до звершення.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон