У Скадовську готують бомбосховища

Це завдання цивільної оборони, яка включає систему заходів щодо підготовки захисту населення, матеріальних і культурних цінностей на території України від небезпек,що виникають при веденні військових дій або внаслідок цих дій.

На сьогодні у Скадовську визначено шість приміщень підвального типу, які визнані укриттям: вул. Гуманенка, 12 а, Пролетарська, 24, Радянська, 28, Володарського, 15, Комсомольська, 147, Шмідта, 34.

Через значне випадання опадів останнім часом, танення снігу, води підтоплення потратили до останніх трьох приміщень, наразі перебування у них неможливе.

Крім того працівники КП «Водне господарство» підготували додатково ще три об'єкти, вул. Комсомольська, 178 а, Шмідта, 40, Горького, 6, які можуть виконувати функції укриття.

Дані приміщення звичайно не є бомбосховищами, бо не мають відповідних технічних характеристик. Але кімнати освітлено, вивезено сміття, що залишили колишні господарі від їх самозахвату, бувші орендарі та ін. Вхідні двері мають відповідні таблички.

Наразі ведеться робота з паспортизації даних об'єктів, що дасть можливість й надалі удосконалювати стан цих приміщень для потреб цивільної оборони.

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон