Прокуратура Херсонщини поширила заяву

Останнім часом в окремих засобах масової інформації опубліковано коментарі деяких народних депутатів України від Херсонщини про нібито незадовільну роботу прокуратури області,ігнорування фактів незаконної вирубки лісу, видобутку піску, тощо.

Заява прес-служби прокуратури Херсонської області

Заявляємо, що вказані повідомлення безпідставні та не містять під собою фактичного обґрунтування.

Зокрема, органами прокуратури Херсонщини направлено до суду обвинувальний акт відносно директора товариства, яке незаконно видобувало пісок у Голопристанському районі. Злочинними діями державі завдано збитків на суму 10 млн. грн.

У кримінальному провадженні заявлено позов на зазначену суму та накладено арешт на майно обвинуваченого на суму 9,6 млн. грн., окрім цього вилучено 5 одиниць спецтехніки та один вантажний автомобіль. На цей час обвинувальний акт розглядається по суті.

За ефективного процесуального керівництва органів прокуратури області у короткі строки було розслідувано кримінальне провадження за фактом незаконної порубки лісу на території Цюрупинського району. Державі завдано матеріальної шкоди на суму майже 300 тис. грн.

Прокуратурою району у грудні минулого року кримінальне провадження направлено до суду, і на теперішній час триває його розгляд по суті.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області зареєстровано та розслідується кримінальне провадження щодо незаконної діяльності одного з товариств з обмеженою відповідальністю по видобуванню піску. На даний час виконано значний обсяг слідчих дій, у тому числі проведено численні допити свідків, проведено ряд тимчасових доступів до речей і документів, обшуків під час яких вилучено техніку за допомогою якої здійснювалось добування піску, призначено низку експертиз та перевірок діяльності підприємства.

Однак прийняття процесуального рішення ускладнюється відмовами суду в наданні дозволу на проведення огляду території родовища, з метою встановлення обсягів добутого піску. Крім цього, судом також відмовлено в накладенні арешту на вилучену техніку.

З огляду на те, що дії судді ускладнюють прийняття законного процесуального рішення у провадженні, прокурором області у січні поточного року до Вищої кваліфікаційної комісії суддів направлено заяву про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Разом з тим, народні депутати України, які виступили у засобах масової інформації з різкою критикою на адресу органів прокуратури, з відповідними заявами про вчинення зазначених правопорушень до цього часу не звертались.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон