Пункти обігріву працюють

На початку січня на Херсон­щину прийшла по-справжньо­му зимова погода. Стовпчик термометра вперто повз вниз до позначки в мінус 20°С, тому холодно було навіть у добре прогрітих примі­щеннях.

Традиційно під час такої погоди в області починають працювати пункти обігріву для безхатченків. Цьогоріч їх відкрили перед Новим роком — 30 грудня, на сьогоднішній день в області працює 22 пункти обігріву.

— Палатки, в яких обігріваються безхатченки, відкриваються згідно з розпорядженням місцевої влади, — розповідає начальник прес-служби ГУ ДСНС України в Херсонській області Квіта Заобурна. — На сьогодні немає великої кількості бажаючих користуватися такими послугами. З моменту відкриття пунктів по області звернулося по допомогу лише 60 осіб. У Херсоні сьогодні працює один такий пункт. Як тільки міська влада вирішить відкрити ще, ми готові співпрацювати.

Пункт обігріву в Херсоні знаходиться на вулиці Блюхера, 12, біля міського пожежно-рятувального загону. Це розгорнутий намет з пічкою-буржуйкою всередині. Всі бажаючі можуть прийти, випити гарячого солодкого чаю та погрітися. Продукти сюди можуть при­нести волонтери, члени обласної організації Червоного Хреста України або релігійних громад, дрова надають працівники ГУ ДСНС України в Херсонській області. Поки що безхатченків, котрі користуються наметом, не так багато. Однак, за словами спеціалістів з ДСНС, поки тривають морози, необхідність у пункті обігріву існує.

Софія МИТЧАК//Новий День

фото Новий День

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон