Бога може знайти кожен, головне – жити з вірою у серці

Херсонці вчора збирались на площі Свободи для того, аби подивитись на урочисте відкриття новорічно-різдвяної шопки «А що перший празник, то Різдво Христове», яке відбулося в обласному центрі.

Народження Ісуса Христа - Сина Божого - це найбільша подія в історії людства, яка записана на сторінках Біблії, тому, мабуть, не має жодної людини, яка б не знала про неї. При народженні Ісуса засіяла зірка на весь світ. Три славні Царі, йдучи за зіркою, знайшли в хліві, серед худоби, в яселках Ісуса. Вони вклонилися йому та принесли дари.

Херсонців вчора ще раз ознайомили з традиційними біблійними персонажами Різдвяної шопки: Ісус Христос, Діва Марія, Йосип, три Царі, худоба, пастушки.

До присутніх на даному заході звернулася радник голови Херсонської ОДА Валентина Січова, яка привітала усіх з прийдешнім Новим роком та наступаючим Різдвом Христовим і побажала віри, терпіння та духовного оновлення.

До слова також були запрошені представники різних релігійних конфесій. Секретар Херсонської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Іоанн Замараєв розповів учасникам заходу про історію новорічно-різдвяної шопки, розповів таємницю народження Ісуса Христа. Він наголосив, що Бога може знайти кожен, головне – жити з вірою у серці.

В програмі заходу була представлена концертно-конкурсна програма, святкові колядки в кращих українських традиціях для них виконали народні вокальні ансамблі області.

Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон