Масштаби корупційних злочинів на Херсонщині вражають

Про корупцію вчора, 25 грудня, говорив прокурор Херсонської області разом зі своїми заступниками.

Нагадаємо, що вчора представники херсонських інтернет-видань та друкованих ЗМІ поспілкувались з прокурором області Богданом Подубинським та його заступниками. В ході спілкування присутні обговорили декілька питань, одним з яких було питання корупції на Херсонщині.

Стало відомо, що правоохоронними органами області вжито низку організаційних і практичних заходів, спрямованих на протидію корупції та притягнення до відповідальності винних осіб.

У поточному році складено 99 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. Більшість корупційних дій, а саме 8 – виявлено у сфері земельних відносин, у бюджетній сфері – 1, у сфері освіти – 2, у сфері охорони довкілля – 1.

Як приклад у прокуратурі області нагадали випадок коли за матеріалами УСБУ в Херсонській області судом до адміністративної відповідальності притягнуто колишнього голову Генічеської районної державної адміністрації за те, що він не повідомив про конфлікт інтересів при наданні земельних ділянок своїй дружині та доньці. В Херсонській області посадовці такого рангу не притягувались до відповідальності протягом трьох років.

У поточному році в сфері протидії корупції прокурорами внесено 60 подань, за результатами розгляду яких звільнено 5 осіб, а інших притягнуто до відповідальності. Також у цьому році правоохоронцями області виявлено 56 корупційних злочинів, з яких 29 – тяжкі та особливо тяжкі. Половина виявлених злочинів – це факти одержання та надання неправомірної вигоди.

Слідчими підрозділами правоохоронних органів області до суду направлено обвинувальні акти у 38 кримінальних провадженнях стосовно 43 осіб. Загальна сума неправомірної вигоди у направлених до суду кримінальних провадженнях склала понад 1,6 мільйонів гривень, торік було 350 тисяч гривень.

За розслідуваними провадженнями до кримінальної відповідальності притягнуто: 6 державних службовців, 2 працівники органів внутрішніх справ, 4 працівники органів цивільного захисту, 3 – державної кримінально-виконавчої служби, 12 керівників підприємств і установ та 4 посадові особи місцевого самоврядування та інші.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон