Соціально незахищені діти Херсонщини мають право на казку

В цьому переконані в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша.

Ми всі чудово розуміємо, як дітлахи чекають новорічних свят, а з ними і подарунків. Але на превеликий жаль, не всі батьки здатні створити для дитини справжнє свято, цьому слугують різні причини. А що вже казати про ту малечу, яка й зовсім не має батьків, але вірить в чарівного Миколайчика чи Діда Мороза, який ну просто повинен її привітати.

В такому випадку на допомогу маємо приходити ми, дорослі люди, які колись так само вірили в казку і так само чекали свята. Тож подарувати новорічний настрій діткам із незахищених верств населення, у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша вважають своїм обов'язком.

«До театру прийшло дуже багато листів від шкіл, інтернатів, від великого спектру людей, які не можуть потрапити до театру. А у нас є таке правило: скрізь де існує недобір глядача, тобто де залишаються непродані квитки, комерційна служба театру заповнює зал даючи безкоштовні квиточки. Ми зараз десятками, сотнями виписуємо запрошення для цих категорій дітей. Це чисто наша театральна благодійна справа», - розповідає директор театру Олександр Книга.

Олександр Андрійович також повідомив, що три вистави для діточок цього разу купує обласне управління культури – це так звані, губернаторські ялинки. За словами директора обласного театру, такі ялинки розраховані на такий же контингент дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей.

У Херсонському обласному театрі вже розпочалися благодійні вистави і триватимуть вони приблизно місяць.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон