Новий рік херсонці зустрінуть у нових кріслах

У Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша визначна подія – театр отримав нові зручні та якісні крісла.

Ось і настав історичний час для Херсонського обласного театру. Сьогодні представникам ЗМІ презентували нові крісла, які вже готові служити херсонському глядачу. Разом з директором обласного театру Олександром Книгою та губернатором Херсонщини Андрієм Путіловим, журналісти на власні очі переконались, що робота над встановленням крісел вже йде повним ходом.

Поки що усіх, хто прийшов подивитись на нові м'які сидіння чекало лише пусте приміщення, з якого уже винесені старі крісла. До речі старі стільці слугували театру досить солідний період часу – 18 років!

За словами директора театру Олександра Книги, реставрацію нових крісел робила фабрика із Харкова: «Ми так завуальовано говоримо – реставрація, бо є певні законодавчі моменти. Для реставрації не треба проводити тендер, що допомагає скоротити час».

На таку визначну подію в Херсонському театрі чекали 3 роки. За дві-три доби там мають намір змонтувати нові крісла, аби скоріше зустрічати глядача.

«Завод дає гарантію – 10 років. Старі крісла ми ставили в театрі 18 років тому. Ми маємо надію, що навіть при тому потоці відвідувачів театру, а це тисячі людей, крісла зможуть нам прослугувати років 15-20, а якщо будемо жити краще, то поставимо ще кращі стільці», - розповів директор театру Олександр Книга.

«Наскільки я знаю, наш херсонський театр користується великим попитом. Якщо мені навіть з Києва дзвонили, коли я був народним депутатом та просили дістати квитки на Мельпомену Таврії. Про Мельпомену сьогодні знають скрізь і це те, чим ми можемо пишатись», - зазначив голова Херсонської ОДА Андрій Путілов.

Тож сьогодні Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша отримав 680 новеньких крісел вартістю 450 тисяч гривень, які було виділено із обласного бюджету.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон