Херсонській молоді допоможуть знайти роботу

Молоді та випускникам Херсонщини допоможуть реалізувати право на працю

З метою вирішення питання працевлаштування неповнолітніх випускників, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Херсонською обласною службою зайнятості продовжується налагодження ділових стосунків з усіма соціальними партнерами, які опікуються питаннями зайнятості молоді, а особливо, з відділами (управліннями) освіти і науки районних державних адміністрацій.

За ініціативою центрів зайнятості області були проведені робочі зустрічі та наради з відділами (управліннями) освіти і науки районних державних адміністрацій стосовно відпрацювання спільних заходів та перегляду діючих угод про співпрацю щодо вирішення питання зайнятості неповнолітніх випускників, які не працевлаштувалися самостійно.

Відділи (управління) освіти і науки надали центрам зайнятості інформацію про випускників 2013/2014 років віком до 18 років, які не навчаються та не працевлаштовані, з ними була організована відповідна робота.

Так, випускникам направлені запрошення відвідати центри зайнятості. Також самі спеціалісти відвідують випускників за місцем їх проживання, спілкуються з ними та їх батьками, надають інформацію про послуги служби зайнятості, про можливості щодо сприяння у вирішенні питання зайнятості, про проходження професійного навчання та отримання професій, актуальних на ринку праці району.

Всім випускникам та їх батькам пропонується обміркувати інформацію та скористатися послугами державної служби зайнятості, відвідавши центри зайнятості для отримання відповідних послуг. Адже, саме в центрах зайнятості є можливість дізнатися про стан ринку праці, потребу підприємств, установ і організацій у кваліфікованих кадрах, про можливості професійного росту і самовдосконалення в процесі трудової діяльності, про участь в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також отримати професійно-консультативну допомогу щодо вибору чи зміни професії.

З метою активізації роботи з мотивації неповнолітніх до трудової діяльності та формуванню адекватної поведінки на ринку праці з опануванням навичок та способів працевлаштування, а також стабілізації психоемоційного стану, спеціалістами центрів зайнятості проводяться тематичні профінформаційні та профконсультаційні семінари: «Молодь на ринку праці», «Особливості зайнятості молоді», «Підліткам про працю», «Оволодій новою професією», «Яку саме роботу слід шукати», «Складання резюме», «Особливості роботи за кордоном», «Як розпочати свій бізнес», профорієнтаційні семінари для учнівської молоді, семінари з гендерних питань, з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми тощо.

Обласною службою зайнятості постійно приділяється увага розширенню контактів з роботодавцями області, вирішенню з ними питань професійного навчання та працевлаштування безробітної молоді. Зміцненню співпраці сприяє систематичне проведення зустрічей та круглих столів з роботодавцями, керівниками навчальних закладів, головами сільських та селищних рад.

Так, протягом січня-жовтня 2014 року проведено 1,2 тис. семінарів для керівників підприємств та представників кадрових служб, в яких взяли участь майже 10,8 тис. роботодавців. На семінарах розглядалися питання сприяння зайнятості неповнолітніх, питання організації професійного навчання на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця, як у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві тощо.

Таким чином, отримавши необхідну інформацію, певні знання та навички, молоді люди мають можливість за сприянням служби зайнятості вирішити таке важливе для себе питання, як зайнятість.

Тому, шановна молодь, випускники!
Якщо Ви бажаєте бути працевлаштованими, але самостійно не можете вирішити це питання, звертайтеся до центрів зайнятості області. Херсонська обласна служба зайнятості готова допомогти Вам!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон