Скадовчани підкорювали Кіпр

У складу збірної України на чемпіонаті Європи з важкої атлетики на Кіпрі серед юніорів успішно виступили четверо спортсменів - учнів і випускників Скадовської філії Херсонського вищого училища спорту.

Чемпіонаті Європи з важкої атлетики цього року проходив 22 по 29 листопада на Кіпрі у м Лімассол.У найлегшій ваговій категорії дівчат до 48кг виступала наша Надія Єфімчук, майстер спорту України, студентка першого курсу ХВУФК. Вирвавши штангу вагою 69 кг, Надія завоювала бронзову медаль у цій вправі. Штовхнувши штангу вагою 87 кг, Надія набрала в сумі 156кг і посіла четверте місце у поштовху та в сумі.

Це вже друга бронзова медаль з чемпіонату Європи на рахунку у Наді. Вона виступає за ФСТ «КОЛОС» і вільний контингент ШВСМ. Надія є членом національної збірної України з важкої атлетики.

Ще одна наша спортсменка Козенко Ганна відома вже не тільки в Україні, а й за кордоном. Майстер спорту міжнародного класу, випускниця ХВУФК та ХДУ (магістр) завоювала три срібні медалі: у ривку-98кг, поштовху-120кг і сумі 218кг. Тепер на рахунку Ганни 17 медалей з чемпіонатів Світу та Європи. Виступає за ФСТ «КОЛОС» і «ДИНАМО», ШВСМ. Анна є членом національної збірної України з важкої атлетики.

Для майстра спорту України Прошінского Микити цей чемпіонат Європи був дебютом. Він виступав у ваговій категорії понад 105кг. Вирвавши штангу вагою 160 кг, він завоював бронзову медаль у ривку. Штовхнувши 185кг, Микита став сьомим у поштовху і набравши суму 345 кг він посів четверте місце, що дуже добре для дебютанта. Микита випускник ХВУФК і студент ХДУ. Виступає за ФСТ «КОЛОС», ШВСМ. Кандидат національної збірної України з важкої атлетики.

Пустоварова Ганна вирвала штангу вагою 95кг, штовхнула 121 кг, набрала в сумі двоєборства 216 кг, посіла четверте місце в ривку, поштовху та сумі. Вона теж майстер спорту України. Випускниця ХВУФК та студентка ХДУ, виступає за ФСТ «КОЛОС». ШВСМ.

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон