Херсонці побували в «Будинку на кордоні»

Така нагода випала для херсонських журналістів, а також студентів вчора, 24 листопада.

«Будинок на кордоні» - це вистава, яку поставили в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша. Режисер вистави - Сергій Павлюк.

Варто зазначити, що ми не обмовилися, коли сказали, що херсонці побували в будинку на кордоні, адже прем'єрна вистава проходила на сцені під колом, яка тісно об'єднує глядача та акторів. І тому складається таке враження, що ти сам є якоюсь невід'ємною складовою такої вистави.

Сьогодні, як ніколи, вистава «Будинок на кордоні» є дуже актуальною, у зв'язку з подіями, які відбуваються в Україні. Переглядати її не важко, адже у різних моментах упізнаєш сьогоднішнє реальне життя окремо взятих українців, які просто стали заручниками ситуацій і нічого подіяти з тим не можуть.

Має вистава моменти де можна посміятись, а є й такі де плакати хочеться. Пробуджувала емоції у глядача за допомогою акторської гри, талановита молодь театру: Андрій Клочко, Світлана Журавльова, Олена Пасько, Андрій Кобелєв, Валерій Гайфуллін, Сергій Мевша, Олександр Ковцун та Антон Лисенко.

«Мрожека (автор п'єси «Будинок на кордоні) я люблю досить давно, а саме ця п'єса потрапила до рук два місяці тому, просто випадково. Те що я хотів сказати цією виставою цілком зрозуміло. Хто хоче, нехай приходе, дивиться і робить для себе власні висновки. Сцена під колом – це лабораторія, тут молоді актори повинні щось робити, вчитися чомусь, а на такому матеріалі вчитися дуже добре. Тема вистави і політична, і життєва, а саме головне – історична», - розповідає режисер театру і конкретно даної вистави Сергій Павлюк.

Самі актори сказали, що працювати над ролями було цікаво та й по їхній грі було видно, що тема поставленої п'єси для них далеко не байдужа.

«Поставлена п'єса, зрозуміло, про наше сьогодення, вона дуже актуальна і не проста. Сергій намагався зробити певні речі напряму, напевно, так і треба. Він показав нашого пересічного громадянина, який пристосовується до різних обставин. Мені дуже хочеться, щоб херсонський глядач, дивлячись її, робив якісь висновки», - говорить директор театру Олександр Книга.

Отож, на усіх любителів театру вже чекає прем'єра «Будинок на кордоні»! Можна сміливо відправлятись за новими враженнями, емоціями та почуттями.

Фото Сашко КАРПЕНКО

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон