Микола Дмитрук профінансував басейн і вхідні двері для дитсадка

Сільські дитячі садки мають повне право бути центрами розвитку маленької особистості, а не просто місцем перебування дітлахів, поки батьки на роботі.

У Борозенському дитсадку усі свої сили направляють на те, аби малюки почувалися нагодованими та знаходилися в безпеці й комфорті. І, що найважливіше, стараються рухатися у ногу із часом, тож не втрачають жодної можливості, аби поліпшити матеріально-технічний стан закладу.

Правди ніде діти - це нелегко, - від держави і сільради достатньої кількості коштів тут не бачили. Добре, що на допомогу приходять добровільні помічники, щедрість і безкорисливість яких дозволяє вирішувати чимало проблем. Завідувач дитячим садком Наталя Петрівна Хильченко із колективом, вже давно плекали мрію про придбання для своїх підопічних басейну, а ще про встановлення нових вхідних дверей, аби дітям було тепло та затишно.

Під час передвиборчої метушні, у Великоолександрівський район заїздили з десяток кандидатів у народні депутати. Обіцянок давали немало. Та той, хто хоче справді допомогти – шукає способи, а хто не хоче – відмовки, вони ж дешевші реальних справ. На прохання допомогти дитсадку відгукнувся народний депутат України 7 скликання Микола Ілліч Дмитрук.

Одразу після виборів громадський помічник народного депутата Валерій Іванович Шестака, отримав від Миколи Ілліча 24 тисячі 500 гривень на сухий басейн та вхідні двері для дитсадка і поїхав у село Борозенське, аби передати кошти. Дитячий садок перебуває на балансі сільради, яка відповідно має його повністю матеріально забезпечувати.

Тож Валерій Іванович одразу завітав туди, аби офіційно, згідно із законом, вручити кошти сільському голові. Та, яке було здивування, коли Пигида Борис Вікторович – офіційна особа, відмовився у нього приймати кошти, звинувативши у якомусь підкупі. Чудернацька ситуація: або сільський голова юридично не підкований і не знає, що законодавство кваліфікує допомогу, як підкуп, лише під час виборчих перегонів, або ж вважає, що дитячому садку не потрібні ні басейн, ні нові вхідні двері.

Та все ж маленькі борозенці таки мають і басейн, і нові двері. Завідувачка дитсадком, кошти від Миколи Дмитрука прийняла офіційно і вже придбала все необхідне для дітей, адже напевне знає, що у маленьких українців, має бути усе найкраще. І добре, коли на їхньому шляху зустрічаються люди, які не забувають про свої обіцянки, не маючи від їх виконання ніякої вигоди. Такі вчинки не лише підтримують громади матеріально, а й, у такі складні часи, укріплюють віру в добро і безкорисливість.

Оксана КОРІННА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон