Вирощувати диких копитних на Херсонщині стане вигідно

Одразу три вольєрних господарства для розведення диких кабанів організували державні лісгоспи Великоолександрівського, Голопристанського та Цюрупинського районів Херсонщини.

Для них у розплідниках регіонів центру України придбають ціле стадо з 120 копитних «новоселів», розповів виконувач обов'язків начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Володимир Михайленко.

Та гроші у проект вкладають із надією на віддачу не тільки у вигляді відтворення дикої фауни. Підприємства планують і заробляти реальні гроші, продаючи ліцензії на відстріл надлишку кабанів у мисливських угіддях, щойно він з'явиться. Нині один такий дозвіл коштує від двох до п'яти тисяч гривень, тому витрати досить швидко окупляться.

Раніше кабанів у Таврії також намагалися розводити, але вони в штучних насадженнях під охороною єгерів надовго не залишалися – у пошуках їжі стада вже незабаром перебиралися у дніпровські плавні, де їх очікували браконьєри із рушницями та капканами. Тож усі спроби збільшити поголів'я тварин зводилися нанівець.

А от зараз підхід до справи став комплексним: щоб кабани надійно трималися рукотворних гаїв, поруч із ними закладають і кормову базу у вигляді полів, засаджених сорго й кукурудзою. Тож від такого щоденного бенкету підопічні єгерів уже навряд чи тікатимуть – від добра, як то кажуть, добра не шукають.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон