Скадовськ відвідала місія ОБСЄ

Вчора, 18 листопада, в Скадовську побувала місія ОБСЄ.

Її члени провели ряд зустрічей, у тому числі із сотником Скадовської самооборони Володимиром Куріковим та його заступником Юлієм Павловським.

Були присутніми на цій розмові і голова благодійної організації "Разом" Артур Гришко та його заступник Наталія Зикова. Говорили про волонтерський рух в Скадовському районі та про готовність Скадовської самооборони до захисту міста, району.

Зустрілися спостерігачі ОБСЄ і з редактором Інтернет-газети "Скадовська Палітра" Вікторією Сенько. Тема розмови – рівень корупції в Скадовському районі.

Серед спостерігачів, які приїхали до Скадовська, не було жодного росіянина, лише американці. Втім, росіяни, як ви знаєте, теж моніторять ситуацію в Україні.

Для довідки. Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вирішила направити спеціальну моніторингову місію в Україну 21 березня 2014 року – після того, як мир та стабільність в нашій країні опинилися під загрозою. Місію направили на прохання українського Уряду, за рішенням усіх 57 країн-учасниць.

В Україні наразі перебуває 300 спостерігачів із більш ніж 40 країн-учасниць ОБСЄ та співробітники з України – перекладачі, водії, офісні працівники. Моніторинговою справою вони не займаються, оскільки є зацікавленою стороною. Як не дивно, хоч Росія де-факто є теж зацікавленою стороною, її представники (невелика кількість) таки моніторять ситуацію в країні. Як? Почитайте центральні ЗМІ. Втім, спостерігачі з інших країн висновкам колег-росіян не раді. Непорядність росіян-спостерігачів створює негативний резонанс всій місії.

У зв'язку із загостренням ситуації в країні очікується збільшення кількості спостерігачів в Луганській та Донецькій областях, безпосередньо в зоні бойових дій.

В обов'язки спостерігачів входить збір інформації та повідомляти про конкретні факти. Вони спілкуються з різними представниками громадянського суспільства, етнічних та релігійних груп та органів місцевого самоврядування.

Всього в Україні працює 10 команд, які складаються з керівника та 9 і більше спостерігачів 7 днів на тиждень цілодобово, позмінно.

Зброї у спостерігачів немає. Пробудуть в Україні спостерігачі до 21 березня наступного року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон