З надр Херсонщини до бюджету «видобули» майже 7 мільйонів

А саме 6,7 млн.грн. сплатили за десять місяців поточного року надрокористувачі Херсонщини.

Це на 2 млн.грн більше доведеного показника. Із загальної суми коштів до державного бюджету спрямовано 2,8 млн. грн., до місцевих бюджетів – 3,9 млн. гривень. На Херсонщині 38 суб'єктів господарювання отримали спеціальні дозволи на право користування надрами, крім них платниками зареєстровано 186 суб'єктів господарювання, які мають дозволи на спеціальне водокористування та видобувають підземну воду.

Бюджетоутворюючими платниками з зазначеного збору є ПрАТ «Арселор Миттал Берислав» (видобуток вапняку) та МКП «Виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства» (видобування прісної підземної води).

За словами очільника ГУ ДФС у Херсонській області Віталія Лазарєва саме кошти від користування надрами є джерелом фінансування заходів, спрямованих на охорону довкілля, раціональне використання природних ресурсів та збереження унікальних корисних копалин таврійського краю.

Довідково: Законом України від 27 березня 2014 року № 1166-VIІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» розширено коло платників – надрокористувачів та внесено зміни у порядку справляння плати за користування надрами. Оскільки Закон набрав чинності з 1 квітня 2014 року, то відповідно до внесених змін, платники обчислюють податкові зобов'язання з плати за користування надрами, починаючи з ІІ кварталу 2014 року.

Прес-служба ГУ ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон