Атестацію Скадовських “Очисних споруд” вперше пройдено “на відмінно”!

Це досягнення для нинішнього колективу КП "Очисні споруди", директор Нікішенко Валентина Володимирівна.

Що п'ять років проводиться атестація роботи лабораторії споруд, перевіряється стан лабораторного обладнання, відповідна документація, її перелік досить довгий. І звичайно ж лабораторія є показником роботи власне процесу очищення стоків.

Чимало роботи було проведено на об'єкті. Справді на фото приведено до належного стану подвір'я, і вся територія, вільно проглядаються всі складові очисних, технічні вводи мереж трубопроводів. Приміщення лабораторії охайне й зручне для роботи. Тут було проведено капітальні ремонти та досить складна і відповідальна документальна робота. Завідуюча лабораторією Олійніченко Ганна Валеріївна гідно захистила всі вимоги перевіряючих і без перешкод атестацію було успішно пройдено.

Але лише у казках все робиться за чарівну мить. За позитивним результатом у даному випадку стоїть велика клопітка робота. Стан очисних споруд для міста-курорту є важливою складовою загального успіху оздоровчого сезону. Саме тому цього року було відкрито нову споруду вторинного відстійника, обнова "на мільйон" вже виправдовує власні досягнення, про це говорять результати лабораторних досліджень.

Нині очисні споруди перебувають на ремонті після активної роботи влітку. Для цього було поновлено резервуар для тимчасового накопичення стоків, наразі прокладається новий трубопровід для подачі повітря до аеротенків, саме необхідна кількість повітря забезпечує життєзабезпечення мікрофлори, що переробляє відходи. Колишня мережа надто часто розгерметизовувалась, бо проходила під трансформаторною станцією на глибині 5 метрів. Її ремонт був надто ускладненим через дані обставини.

Нині тривають ремонтні роботи всієї мережі процесу очищення, це є необхідним підготовчим заходом до майбутнього сезону. Кошти залучаються як міської ради так і власні підприємства. Їх освоєння стане запорукою безперебійності роботи очисних споруд та їх якісного функціонування у майбутньому році.

Наталя ТАНГЕЛ
Скадовськ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон