Стоп торгівлі людьми на Херсонщині

В районах Херсонської області намагаються вживати усі можливі заходи аби зупинити торгівлю людьми.

З метою посилення просвітницької роботи щодо протидії торгівлі людьми нещодавно районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у приміщенні соціально-психологічного тренінгового центру Бериславського районного центру зайнятості було проведено інформаційну годину на тему: «Як не потрапити в зону ризику» для працівників державних установ району.

Начальник відділу соціальної роботи Бериславського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Алла Твердохліб відзначила, що згідно з дослідженнями Міжнародної Організації Праці ( МОП) близько 12, 3 млн. людей у світі займаються примусовою працею, в т.ч. 2,4 мільйони – в результаті торгівлі людьми.

За даними ЮНІСЕФ, жертвами торговців людьми щороку стають 1, 2 млн. дітей. За оцінками Міжнародної організації міграції (МОМ) понад 120 000 українців постраждали від торгівлі людьми за кордоном з 1991 року.

За інформацією МОМ, в Україні 17% постраждалих продані в рабство своїми ж друзями, партнерами чи колегами. Зону ризику для скоєння злочинів у сфері торгівлі людьми складають діти-підлітки, жінки віком від 18 до 30 років, чоловіки віком від 25 до 50 років.

Ланцюг злочинних дій торгівців людьми має гнітючу послідовність: вербування-перевезення-передача або прийом людей-продаж: сплата або отримання-використання насильницьких методів-експлуатація. Учасники заходу обговорили шляхи вербування, законодавчі документи щодо покарання за скоєння злочинів з торгівлі людьми та пам'ятку для тих, хто вирішив працювати за кордоном.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон