Від «втечі» з російського ринку кондитери Херсона тільки виграли

Рекорд регіонального масштабу з підвищення заробітної платні встановили на Херсонській кондитерській фабриці.

Всього лише протягом останнього місяця середня зарплата тут зросла з 2 450 до 3 130 гривень. Такими темпами не можуть похвалитися навіть місцеві порти – традиційні лідери економіки.

При цьому «вибухового» росту виробництва на підприємстві не сталося: просто в умовах кризи тут зуміли налагодити ділові зв'язки із далеким зарубіжжям – відмовившись від співпраці з Росією, натомість знайшли ділових партнерів у Середній Азії та країнах Балтії. Тільки до Литви продали тридцять тонн солодощів, а загалом на експорт нині йде дві третини продукції фабрики.

За товар замовники розраховуються вільно конвертованою валютою, курс якої зростає. Отримуючи більше гривень за ту саму кількість товару, підприємство змогло й виплати трудовому колективу збільшити, і вкласти гроші в модернізацію виробництва, придбавши для кожного цеху сучасні пакувальні машини, каже директор Херсонської кондфабрики Ганна Дронова.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон