Хто ж заслуговує на смітник?

«На наступну нашу сесію ви зайдете через смітник, я вам це обіцяю!» — заявив міському голові Каховки Олександру Карасевичу розлючений депутат міськради Павло Філіпчук. Обурення його, вочевидь, викликало те, що всі його численні спроби відправити у відставку мера протягом останніх 8 місяців завершувалися ганебним провалом.

Перша відставка Карасевича, проголошена депутатами міськради на «революційній хвилі» наприкінці лютого, судом була визнана незаконною. Остаточну крапку в цій справі 17 жовтня поставив Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ: касаційну скаргу депутатів на рішення апеляційного суду щодо незаконності відставки Карасевича було залишено без розгляду.

Проте розгромний програш у судах нічому прибічників імпічменту так і не навчив. Красиво розповідаючи про необхідність «перезавантаження влади у місті», депутати чомусь вперто не хотіли вказувати у своїх численних проектах про відставку мера, обов'язкові, за Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», підстави такого рішення. Згідно з винесеним на останню сесію проектом міський голова вкотре «за­слуговує на недовіру» без будь-яких причин. Просто тому, що так комусь захотілося.

Проте дане питання вирішили відкласти. Натомість на сесії міськради 30 жовтня Олександр Карасевич зачитав заяву про... добровільне складання повноважень міського голови. Але депутати від­правляти у відставку мера... не захотіли! Для прийняття відповідного рішення не вистачило лише одного голосу.

— Якби депутати підтримали моє звернення, я б пішов: за своє місце не тримаюся. Але нині залишаюся міським головою і перебуватиму на цій посаді до нових виборів, — прокоментував «Новому дню» Олександр Карасевич.

Однією з причин для ни­нішньої відставки мера опозиційні депутати називали накладення вето міським головою на їхнє нещодавнє рішення про розпуск виконавчого комітету. Зрештою, це рішення так і не набуло чинності.

Судячи ж з результатів роботи каховських народних обранців, найголовніша проблема їхнього міста — не низькі зарплати або погані дороги, а законно обраний міський голова і виконком, яких чомусь треба «перезавантажити». Тільки здається, якщо вони наполягатимуть на своїх імпічментських фантазіях і далі, то проходити через смітник на сесію доведеться не Карасевичу, а, скоріше, самим депутатам. І таку «смітникову люст­рацію» їм влаштують самі виборці.

Олег БАТУРІН
Новий день

Фото Каховские новости

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон