Херсонські міліціонери провели свято патріотичного виховання для школярів

Грандіозні заходи під назвою "День патріота" за ініціативою начальника УМВС полковника міліції Артура Мєрікова відбулися у Херсоні для учнів загальноосвітніх шкіл.

Вони включали в себе концерт за участю дитячих творчих колективів, виставку озброєння органів внутрішніх справ, показові виступи спеціальної роти міліції та демонстрацію умінь і навичок службових собак.

На святі були присутні керівництво Управління МВС Херсонщини, представники облдержадміністрації, мерії, управління освіти та журналісти. У найбільшій кіноконцертній залі міста зібралися директори, педагоги та учні всіх херсонських шкіл. На почесних місцях сиділи військовослужбовці, бійці батальйону "Херсон" та рідні тих, хто загинув під час боїв у зоні АТО.

- Назву нашого заходу ми обрали не випадково, - зазначив на відкритті концерту начальник УМВС області Артур Мєріков. - Усі ми хочемо жити у вільній та процвітаючій державі. І для цього кожному з нас потрібно докласти чимало зусиль.

Концерт виявився емоційно насиченим та неповторним. Яскраві виступи вокалістів та хореографічних колективів справили на глядачів незабутні враження та нікого не залишили байдужими. Лунали українські народні, авторські пісні про любов до Батьківщини та рідного краю. А справжньою приємною несподіванкою став виступ вокального ансамблю "Південний патруль".

В урочистій обстановці керівник міліції області Артур Мєріков відзначив бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Херсон" УМВС, які брали участь в антитерористичній операції, захищали суверенітет та територіальну цілісність України. Двадцяти п'ятьом нашим героям присвоїли чергові спеціальні звання. А вдовам та матерям загиблих при виконанні службових обов'язків вручили медалі "За оборону рідної Держави" і матеріальну допомогу від колективу УМВС. Також очільник Управління нагородив педагогів, які підвищують правову культуру учнів, виховують у них загальнолюдські цінності та патріотичну свідомість.


Окремо начальник УМВС звернувся до підростаючого покоління. - Дорогі діти! Наразі ваш патріотизм - це успіхи у навчанні. Саме від досягнень кожного з вас буде залежати доля нашої держави. Я бажаю вам стати гідними громадянами України. Будьте патріотами, любіть свою Батьківщину, свій рідний край, - зазначив Артур Мєріков.

Після концерту діти подивилися виставку сучасного озброєння органів внутрішніх справ, а працівники спеціальної роти міліції продемонстрували прийоми рукопашного бою. Справжнє захоплення у дітей викликали показові виступи кінологів зі службовими собаками. Також учні фотографувалися на згадку біля міліцейських автомобілів, мотоциклів і просили частіше проводити такі культурні свята.

СЗГ УМВС України
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон