Міліція Херсонщини дає поради, як уберегтися від злодіїв

До вашої уваги кілька порад, які допоможуть уберегтися від злочинних посягань грабіжників.

Як правило, зловмисник спочатку обирає собі жертву, слідкує за нею, а потім відбирає телефон чи сумочку. Іноді зловмисники підходять до людей і просять подзвонити з мобільного, а коли телефон опиняється у них в руках, тікають. Тож, щоб не стати жертвою злочину, треба дотримуватись елементарних порад:

- не викладати телефон або гроші на стіл у кафе, не діставати на зупинках і в маршрутних таксі;

- не давати дзвонити зі свого мобільного незнайомим людям. Відмову на прохання пояснювати тим, що на рахунку немає грошей або розрядився акумулятор. Треба навчити дітей, як поводитися в такій ситуації, оскільки підлітки соромляться відмовити й найчастіше стають жертвами грабіжників;

- не носити телефон у сумці або барсетці, найнадійніше місце – внутрішня кишеня куртки;

- не розмовляти по телефону на вулиці, особливо, якщо пізно повертаєтесь додому. По можливості, уникайте погано освітлених вулиць, скверів, глухих, безлюдних місць, лісопаркових зон, районів будівництв. Якщо ви затримались допізна, зверніться з проханням до близьких або знайомих зустріти вас біля зупинки та провести додому.

Варто пильнувати свої речі у маршрутних таксі, особливо сумки й барсетки. У громадському транспорті треба звертати увагу на осіб, які знаходяться поблизу вас. Якщо вони викликають у вас підозру – краще перейти на інше місце. Якщо все-таки ви стали жертвою грабіжника – негайно звертайтесь до міліції.

СЗГ УМВС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон