На Херсонщині голосують на виборах «мертві душі»?

В умовах нової демократії окремі представники «оновленої влади» використовують стару як світ виборчу технологію - «мертві душі» для організації перемоги «правильному» кандидату.

Люди, які мають відношення до влади, і яким потрібен результат за будь-яку ціну, не гребують, навіть, мертвими і не дають спокою тим, кого вже немає з нами на цьому світі.

Яким чином? Ну, скажімо, найпростішим – купують або крадуть інформацію про «мертві душі» з тих місць, де вона виглядає найбільш достовірною.

Наприклад, в органах соціального забезпечення, які 100% підконтрольні місцевій владі. Саме там не важко «знайти» інформацію про людину, яка померла (нарахування пенсій, виплат, пільг тощо). Ну, й що тут такого? А те, що маючи 100% достовірну інформацію, що людина мертва можна бути упевненими, що дух цієї людини точно не проголосує і він не зможе пред'явити право на свій голос, тобто не зчинить скандал.

«Списки мертвих» формуються по всьому виборчому округу і ті, хто їх формують, мають чітке уявлення, на якій саме дільниці є насправді «мертві душі», якими можна скористатися для фальсифікації виборчого процесу. Тобто, не привертаючи уваги, проголосувати від їх імені.

Як це відбувається на практиці? Адже кожна людина повинна пред'явити паспорт, а за цим уважно слідкують спостерігачі. І тут технологія відпрацьована: до «свого» члена дільничної виборчої комісії (ДВК) підходить людина – і подає свій, справжній, паспорт громадянина України... Розкриваєш його... а там, або маленький клаптик папірця, або просто олівцем вписано прізвище людини, яка вже ніколи не зможе сказати фальсифікатору, що він ... «погана людина».

Член ДВК знаходить прізвище у списку – ставить проти нього позначку. Людина, яка «тимчасово» змінила, за невеличку винагороду, прізвище ставить у списку «закарлюку» і таку ж саму - на корінці бюлетеня. Далі – шлях до кабінки, позначка проти «правильного» кандидата і – бюлетень в урні. І «правильно» заповнений бюлетень знаходить своє місце при підрахунку голосів. Ніяких маніпуляцій із переставлянням позначок, підтирок, виправлень і т.п.

А як же знайти «свою» людину – «свого» члена ДВК? А для цього використовують умовну позначку – квітка у петлиці, значок відповідної форми чи змісту, елемент одягу тощо. Все що завгодно, але те, що кидається у очі як тільки заходиш на дільницю. Для того, аби той, хто «голосує», одразу зорієнтувався на «незнайомій місцевості» і визначив «свою» людину, не викликаючи підозру в інших спостерігачів.

Чому про це згадалося? А тому, що хтось із сьогоднішніх кандидатів від «влади» ой як не упевнений у тому, що його політична сила або він сам зможе перемогти чесним шляхом. Його впевненості і в результатах, і у своєму майбутньому тануть як сніг під травневим сонцем, от тому й вирішили по ходу дійства пригадати стару технологію.

На кількох десятках виборчих дільниць у Херсоні, сьогодні, після 12 години дня, спостерігачі помітили дивну річ: після того, як на цих дільницях побували міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, або його однопартієць Юрій Одарченко – на одязі окремих членів ДВК стали з'являтися однакові елементи відповідного кольору (чомусь червоного). Така тенденція викликала занепокоєння: чого б це таке сталося?

Невже різке «почервоніння» стало випадковим? А може Юрій Віталійович і Володимир Васильович несуть на собі певну загрозу? Може вони несуть загрозу «зарази», якою можуть заразити не тільки окремих членів ДВК, а й всю державу?.. Хочеться порадити панам Одарченку та Миколаєнку поки не пізно, привитися проти «протизаконної чумки», а то, не дай Боже, доведеться застосовувати більш радикальні дії, ну, так скажімо, «інфільтрація» від товариства.

Панове, ми піклуємося про життя громадян держави – не сійте серед них заразу. А ті, хто ризикує заразитися «почервонінням», пам'ятайте, адже для вас держава приготувала більш сувору «вакцину» - кримінальну відповідальність за порушення чинного законодавства щодо виборів народних депутатів. Так можна і на «примусове лікування» на 1 – 3 роки відправитися.

Марія МІРОНОВА

P.S. Ця інформація стає тим більше тривожною, якщо врахувати розшифровані та оприлюднені в ЗМІ на передодні виборів аудіо - записи домовленостей відомих херсонських політиків про «купівлю мертвих душ»...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон