На Херсонщині говорили про гендерну рівність

Гендерна рівність є однією із ознак правової держави. Чинне законодавство гарантує чоловікам та жінкам України рівні права та можливості, чи так це насправді, намагались вирішити на Херсонщині безробітні...

Наскільки рівні права та можливості реально допомагають громадянам, незалежно від статі, відчути себе вільними та рівними в політичній, культурній, соціальній, економічній сфері, в працевлаштуванні та в повсякденному житті?

Відповіді на ці питання намагалися знайти безробітні, які перебувають на обліку в Іванівському районному центрі зайнятості , що на Херсонщині, під час семінару з гендерних питань, який провела директор районного центру для сім'ї, дітей та молоді І.Б. Студзінська.

Інна Борисівна познайомила присутніх з законодавчими актами щодо забезпечення гендерної рівності, дала визначення основним поняттям про гендер, проаналізувала гендерну політику на ринку праці, спростувала гендерні стереотипи. Головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Т.І. Фисун презентувала тематичну папку, в якій зібрана інформація з питань забезпечення гендерної рівності у трудових відносинах.

Також безробітні переглянули відеофільм обласної Громадської організації «Успішна жінка» про види насилля і шляхи їх подолання. В результаті учасники заходу отримали актуальну та корисну інформацію, щоб в подальшому, якщо вони зіткнуться з проблемою гендерної нерівності, вони знали як себе захистити.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон