На Херсонщині затримали вербувальника до лав ДНР

При спробі перетину кордону з АР Крим на територію Херсонської області контррозвідники Служби безпеки України затримали громадянина України, який займався шпигунською та вербувальною діяльністю.

Зловмисника 1972 р.н. було затримано на пропускному пункті «Чонгар» Генічеського району Херсонщини. Встановлено, що затриманий протягом травня-липня 2014 року здійснював вербування до лав терористичної організації «ДНР» серед в'язнів Жданівської виправній колонії №3.

Слідчими СБУ встановлено, що вербувальник організовував їх направлення на двотижневе навчання диверсійно-підривній діяльності до табору підготовки бойовиків у Ростовській області РФ. Отримавши бойову підготовку найманці направлялися на територію Донецької та Луганської областей для протидії силам АТО.

Крім того, у вересні 2014 року затриманий здійснював збір відомостей щодо чисельності особового складу українських військ, видів та кількості озброєння, військової техніки, пересування з'єднань та підрозділів ЗС України, організовував проведення розвідки в населених пунктах, що контролюються силами АТО.

Інформацію зловмисник передавав бойовику незаконного збройного формування «ДНР», так званому керівнику військової поліції м. Харцизьк «П», який підпорядковується громадянину РФ «А» на прізвисько "Нос" - кадровому співробітнику ГРУ ГШ РФ, начальнику військової поліції "ДНР".

Стосовно затриманого розпочато кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) та 258-4 (сприяння вчиненню терористичного акту) КК України.

По материалам Пресс-центра СБ Украины

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон