Дитячі майданчики Херсонщини – небезпечні

Прокуратура Каланчацького району Херсонської області встановила, що дітям небезпечно гратися на дитячих майданчиках.

Прокуратурою Каланчацького району проведено перевірки додержання органами місцевого самоврядування вимог законодавства про охорону дитинства, зокрема забезпечення належних умов виховання та відпочинку дітей.

Зокрема, обстеження дитячих майданчиків, розміщених на територіях центральних селищних парків та дошкільних закладів засвідчило, що конструкції, на яких мають грати діти, частково зруйновані. Сходи на гірках перебувають в аварійному стані, виступаючі елементи обладнання можуть нанести травму дитині гострими кінцями, болтові з'єднання і моменти затягування потребують негайної перевірки.

Нагляд за технічним станом елементів вказаних ігрових майданчиків не здійснюється, ремонт конструкцій на них не проводиться, а експлуатація є небезпечною для дітей.

Перевіркою також виявлено те, що органами місцевого самоврядування зазначені майданчики не передано на баланс жодному суб'єкту господарювання, конкурс з визначення такого балансоутримувача не проводився.

Крім того, при облаштуванні дитячих ігрових майданчиків не забезпечено розроблення та затвердження проектної документації, прийняття об'єкту в експлуатацію, реєстрація права власності на об'єкт містобудування, тощо.

Прокуратурою району внесено подання з вимогою усунення порушень вимог законодавства.

За інформацією прокуратури Каланчацького району
фото «Херсонці»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон