В дусі патріотизму та благодійності

Саме так святкували День міста жителі Цюрупинська на Херсонщині, який вчора, 13 вересня відзначив 930 років з дня заснування.

Міський голова Цюрупинська Василь Плотніков розповів журналістам, що дивлячись на складну суспільно-політичну ситуацію в Україні було вирішено святкувати День міста, як патріотичний захід, який згуртовує та об'єднує громаду навколо спільної мети.

Саме тому, цього року у програмі свята цюрупинчан в основному були заходи патріотичної направленості, організовані громадськістю міста, які пройшли в українському, патріотичному дусі.

Підкреслимо, що основне місце в рамках відзначення Дня міста було приділено благодійній акції «Допоможемо військовослужбовцям України». Цюрупинчани довели, що у такий складний для країни час готові разом долати усі труднощі заради миру та незалежності.

Жителі міста іменинника в національних костюмах на березі річки Чайка влаштували справжній ярмарок, на якому було безліч всякої всячини, починаючи від смачної випічки і закінчуючи прикрасами. Зауважимо, що майже всі майстри не брали грошей за свої товари. Тому покупці платили не продавцю, а кидали купюри у скриньку, гроші з якої підуть на допомогу українській армії.

Підтримати українську армію вирішили і маленькі цюрупинчани, які просто неба малювали малюнки для наших захисників.

Столи з папером та різнокольоровими олівцями стояли на майданчику біля річки Чайка, тому всі бажаючі дітлахи могли скористатись приладдям для малювання і намалювати або написати послання для українських бійців.

Окрім того, на цюрупинчан та гостей міста чекали: свято української музики, у виконанні духового оркестру; концертна програма за участю дитячих колективів міста «Ми твої діти, ми твої квіти, Україно» та бал маленьких принцес «Диво-квітка». Саме тому жителі Цюрупинська поспішали займати місця якомога ближче до сцени.

Свою творчість подарував жителям та гостям міста і наш земляк, переможець «Х-Фактору» Віктор Романченко. Також, за участі творчих колективів міста пройшла концертно-розважальна програма «Цюрупинськ – це Україна» та «Ми покоління нове, молоде».

І дійсно нове та молоде покоління Цюрупинська не припиняло радувати присутніх своєю красою, своїм талантом, а головне своїми чистими та повними надії очима.

До речі, цюрупинчани не тільки слухали концерт та дивились на ярмарок. І дорослі, і малі жителі міста розважались на атракціонах, які розмістилися прямо біля святкової сцени.

«Дякую організаторам, що запросили привітати жителів Цюрупинська з Днем народження їхнього міста. Сьогодні дуже важливо не розгубити наших традицій, не відступати від звичного всім нам ритму життя. Я щиро вітаю цюрупинчан зі святом і спасибі всім, хто прийняв рішення провести це свято, організував його і просто прийшов поділитися своїм гарним настроєм», - звернувся до жителів Цюрупинська відомий херсонський політик та громадський діяч Єгор Устинов.

«Ми зібралися у чудовому місці, на березі річки Чайка, щоб висловити один одному повагу та підтримати один одного у цей непростий для нашої країни час. Зібралися для того, щоб згуртуватися, згадати своїх пращурів, які боролися за цю землю та здобули свободу. Ми зібралися для того, щоб підтримати наш уряд, нашого Президента, який зараз шукає шляхи, якими йтиме Україна. Україна – велика держава, а українському народові все під силу! Цюрупинськ є частиною великої української сім'ї. Ми святкуємо 930 років нашого міста, у якому живемо, яке ми любимо і робимо все для того, щоб воно стало затишним, економічно розвиненим і приємним для нашого життя. Зі святом», - поздоровив цюрупинчан міський голова Василь Плотніков.

Тож вчора, 13 вересня Цюрупинськ ще раз довів, що є і завжди буде славним українським містом!

Тетяна БОЙКО
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон