У Херсоні не забезпечується охорона газопроводів

Херсонською прокуратурою перевірено якість охорони об'єктів магістральних газопроводів.

Херсонською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку додержання вимог законодавства України при будівництві, експлуатації та обслуговуванні магістральних трубопроводів в діяльності Херсонського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів філії «Управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз».

Об'єкти магістрального трубопровідного транспорту мають стратегічне значення, а тому потребують системних заходів, направлених на їх охорону та недопущення стороннього втручання.

Перевіркою встановлено, що у порушення вимог законодавства та Правил охорони магістральних трубопроводів Херсонським ЛВУМГ не забезпечується охорона об'єктів магістральних газопроводів спеціалізованими підрозділами охорони.

Крім того, не складаються протоколи за порушення зазначених Правил охорони, яких лише у 2014 році зареєстровано 2. Як наслідок, порушники уникли відповідальності у зв'язку з закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Недотримання законодавства про безпеку експлуатації магістральних трубопроводів може призвести до аварійних ситуацій, травмування, загибелі людей та інших негативних наслідків.

Херсонською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері на усунення вказаних порушень внесено подання директору філії «Управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз».

За інформацією Херсонської прокуратури з нагляду
за додержанням законів у транспортній сфері

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон