Водоканал посилює очищення стічних вод на ГНСК Херсона

На початку вересня 2014 року на головній насосній станції каналізації Херсона, яка розташована за адресою вул.Червонофлотська, 127-а, у грабельному приміщенні завершено планові роботи.

Дані роботи тривали на протязі місяця, з заміни механізованих каналізаційних гратів, які призначені для очищення міських стічних вод від крупних механічних забруднень.

Грати були придбані Водоканалом за рахунок інвестиційної складової тарифу на водовідведення у виробника — ВАТ "Еко-Інвест"(м.Чугуєв, Харківської області).

Заміна зношених гратів на нові автоматизовані, з нержавіючої сталі, стала нагальною потребою технологічного процесу збору побутових, господарсько-побутових стічних вод з центральної частини міста, Житлоселища, Дніпровського району та їх перекачки на міські очисні споруди у с.Комишани.

Для виконання цієї справи були задіяні фахівці механічного та електричного цехів, ремонтно-будівельної ділянки, мережі каналізації.

При утриманні визначеного рівню стоків у приймальному резервуарі насосної станції було проведено демонтаж одних з чотирьох грат, що давно відпрацювали свій нормативний термін і фактично не виконували технологічну функцію. Канал, в якому вони розміщені, було зачищено, після чого виконано заливку підлоги цементним розчином. Після повного застигання бетонної основи нові грати, а також пульт управління до них, було встановлено фахівцями Водоканалу. Запуск обладнання виконано представником виробника.

Для довідки. Сталеві автоматизовані грати у приміщенні головної насосної станції каналізації, в кількості 4 одиниць, було встановлено в 1975 році. Неодноразово виконувались їх ремонт та покраска. Але агресивне середовище призводило до виникнення та розвитку корозії, що уражала металеві частини обладнання.

Водоканал планує замінити ще один комплект грат на нові, з нержавіючої сталі, що дозволить проводити додаткове очищення стічних вод від механічних домішків перед їх транспортування на МОС, а також подовжити термін роботи встановленого насосно-силового обладнання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон