Ми сюди приїхали не для того, щоб працювати…

З приїздом тимчасових переселенців із зони АТО на Херсонщині почала збільшуватися кількість прибічників терористів...

За словами місцевих жителів, у місті останнім часом різко збільшилася кількість приїжджих з Донбасу. «Побільшало і незнайомих наркоманів. Увесь «свій» контингент ми добре знаємо: вони купують у нас специфічні товари. Але багатьох останнім часом бачимо вперше», — розповіли працівники однієї з аптек Таврійська.

Станом на 27 серпня на території Новокаховської міськради офіційно було зареєстровано 188 переселенців із зони АТО, з яких 56 — діти (у сусідній Каховці — 168). «На їхні потреби уже витрачено 173 тисячі гривень, хоча з бюджету була профінансована втричі менша сума. Якщо ж ситуація не зміниться і люди прибуватимуть ще, для потреб переселенців будуть необхідні значно більші кошти», — зазначила начальник управління праці та соціального захисту населення Новокаховської міської ради Олена Стоянчук.

Крім тимчасового житла, переселенці забезпечуються харчуванням:зараз таких у Новій Каховці 108 осіб. Нині міська Влада замислюється над тим,як задовольнити потреби цих людей в зимовий час. Намагаються допомогти їм і з роботою. Але, як виявилося, працювати хочуть далеко не всі переселенці.

«Нещодавно ми привели в готель «Динамо» роботодавця — зустрітися з переселенцями і розповісти про наявні робочі місця. Проте люди навіть не захотіли його слухати, встали і пішли, — розповідає міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.Деякі так і заявляють: «Ми сюди приїхали не для того, щоб працювати». А дехто, буває, говорить такі речі, що не приведи Господи».

Але є різні люди. Приміром, в Обривці поселилися приїжджі з Донбасу, котрі одразу ж попросили знайти їм роботу. Одиниці переселенців погоджуються на будь-яку роботу. Унікальною у Новій Каховці називають ситуацію, коли дві жінки з вищою освітою радо погодилися тимчасово попрацювати як обслуговуючий персонал в приморському пансіонаті одного з місцевих підприємств.

Про небажання значної кількості переселенців кудись працевлаштуватися говорять і у Каховці. «Якби тільки це, — стверджує місцевий житель Віктор. — Особисто я мав справу з розселенням групи з Донбасу, і щонайменше 11 із них висловлювалися проти України, заявляли, що підтримують терористів «ДНР» і що змушені отримувати допомогу від нас, фашистів, лише тому, що їм нікуди втекти від війни у рідному місті».

«Буває різне. Пропонуєш комусь із переселенців роботу, а вони кажуть: «А навіщо?». При цьому у самих на шиї — товстезні золоті ланцюги», — говорить міський голова Каховки Олександр Карасевич.

Проте, за його словами, є, на жаль, прибічники терористичної «Новоросії» і серед самих каховчан... Приміром, у декого досі вистачає нахабства обливати брудом загиблих у зоні АТО українських військовослужбовців, у тому числі своїх же земляків.

Проте більшість місцевих жителів усе-таки налаштовані патріотично. Доказом цього є різноманітні патріотичні заходи, які збирають чималу кількість людей. А головне — величезна допомога, котру каховчани надають своїм військовим.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день»№56(5135) 04.09.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон