Цюрупинськ готується економити газ

У Цюрупинську триває підготовка до нового опалювального періоду з урахуванням вимоги Кабінету міністрів на 30% скоротити споживання природного газу.

Міський голова Василь Плотніков відзначив, що усі комунальні підприємства міста відповідально готуються до стабільної роботи в зимовий період. Наразі проводять необхідні заходи, щоб теплопостачальному підприємству «Цюрупинськ-сервіс» вистачило виділених державою скорочених газових лімітів, аби забезпечити мешканців багатоповерхівок у холодну пору теплом. Станом на 26 серпня місто на 85% готове до зими.

Керівник комунального теплопостачального підприємства Микола Колес'янкін відмітив, що робота з підготовки до нового осінньо-зимового періоду розпочалася відразу після закінчення попереднього. Тому процес має суттєві відмінності. Значну увагу приділяли заходам по енергозбереженню та погашенню заборгованості за вже надані послуги, від чого залежить ефективність та об'ємність виконання робіт. Відповідно до графіків виконують роботи з підготовки котелень та внутрішньобудинкових систем до функціонування в холодну пору року.

Для збереження тепла та зменшення втрат теплоносія організаційних заходів щодо зменшення використання комунальники працюють над підготовкою мереж до зими. Здійснено капітальний ремонт ділянок тепломережі, триває теплоізолювання трубопроводів у теплокамерах та внутрішньої тепломережі, на котлах. Здійснено ревізію та ремонт циркуляційних та підживлюючих насосів, виконано ревізію та ремонт запірної арматури котельного обладнання та теплових мереж у повному обсязі.

Згідно з оперативним планом технічних та організаційних заходів щодо зменшення використання природного газу на 30% у місті було здійснено реконструкцію теплової системи мікрорайону Житлоселище з виведенням у резерв однієї з коте¬лень. Обладнання інших відремонтовано, здійснена хімічна промивка котлів. Велика увага приділяється автоматиці, щоб була можливість регулювання параметрів теплоносія залежно від температури зовнішнього повітря, повідомив Микола Колес'янкін.

У підготовці до зими в місті задіяні всі комунальні підприємства. Аби мешканці багатоповерхових житлових будинків почувалися затишно взимку, TOB «Комунхоз» працює над утепленням покрівель, вікон та дверей у під'їздах. У ході підготовки до зими комунальники виконали поточний ремонт інженерних мереж у 10 будинках, поточний ремонт покрівель у 4-х будинках.

Взимку зазвичай збільшується навантаження і на мережі електропостачання. Тому й у цій сфері комунальники проводять капітальні ремонти внутрішньобудинкових та зовнішніх мереж електропостачання.

Важливе значення має і підготовка об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства. Працівниками підприємства КП «Цюрупинський водоканал» виконано капітальний ремонт однієї артезіанської свердловини, ремонти та профілактики на інших. Також тривають ремонти та реконструкції мереж водопостачання та водовідведення у запланованих обсягах.

Зважаючи на умову економити природний газ, міський голова Василь Плотніков звернувся до цюрупинчан з проханням економно використовувати газ й тепло та вчасно сплачувати за отримані послуги, аби житлово-комунальні підприємства могли стало працювати взимку.

Надія КУСТОВА
«Гривна» №35 (1025) 28.08.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон