На Херсонщині найкращі освітяни, то чому ж тоді про них ніхто не піклується?

Сьогодні, 27 серпня, на базі Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша відбулася серпнева конференція педагогічних працівників.

І як би не намагались міський голова Херсона Володимир Миколаєнко разом із заступником голови обласної державної адміністрації-керівником апарату Сергієм Тріщановичем запевняти присутніх на конференції освітян, що справи у їхній галузі йдуть досить непогано, правда таки виплила на поверхню...

Людмила Кучерява – голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки, якій було надано слово, коротко описала проблеми, від яких потерпають херсонські освітяни.

«На фоні військових дій, було б некоректно говорити про бажання отримати винагороду, відрахування на оздоровлення, проведення безкоштовних медоглядів... Але, життя продовжується і вчитель, який розпочне 2014-2015 навчальний рік не має турбуватися, як прогодувати сім'ю при зменшенні заробітної плати та збільшенні оплати за комунальні послуги, підвищенні цін на товари першої необхідності...

Звертаюсь до депутатів усіх рівнів, керівників області, міст, районів – підтримайте думку профспілки, бо тільки педагоги допоможуть дітям досягти успіху у навчанні. Для виконання обіцянок, питанням державної освіти, заради наших дітей, сімей та суспільства необхідно розглянути питання про збільшення обсягів фінансування навчальних закладів до розмірів, які б гарантували нормальний перебіг навчально-виховного процесу.

Сьогодні, неспокій викликає відсутність фінансування на зарплати до кінця 2014 року в бюджетах усіх міст і половині районів Херсонської області.

Профспілка, розуміючи вкрай важке становище в країні не вимагає підвищення недіючих окладів, але наполегливо просить припинити нарешті безкінечні спроби урізати доходи людей, які самовіддано працюють на важкій педагогічній ниві і у яких урізати вже давно нічого.

Заробітна плата українських вчителів не досягає половини рівня законодавчо встановленої заробітної плати і є найнижчою в Європі...», - зауважила Людмила Кучерява.

Що на це каже влада?

«Дійсно рівень заробітної плати вчителів України напевно найменший, якщо брати до уваги інші країни», - погодився з Кучерявою Сергій Тріщанович, - «Але нажаль не тільки вчителі сьогодні потерпають від такої заробітної плати. Херсонська ОДА буде робити все аби обласний бюджет був сформований таким чином, щоб не постраждала жодна ЗОШ та жоден працівник педагогічної галузі...».

Добре було б так, як каже пан Тріщанович, та чи буде?

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон