Бізнес-громада Херсонщини активно виступила на семінарі

Вчора, 12 серпня в Одесі пройшов третій кущовий семінар, присвячений обговоренню концепції створення Служби фінансових розслідувань України, відповідних законодавчих змін та механізмів їх застосування.

Такий захід відбувся за ініціативи Прем'єр-Міністра України Арсенія Яценюка, задля діалогу представників Державної фіскальної служби, громадськості та бізнесу Південного регіону. Тому на даному семінарі підприємці та представники бізнесових асоціацій Херсонської, Миколаївської та Одеської областей отримали нагоду висловити зауваження та пропозиції щодо діяльності майбутньої СФР.

На кущовому семінарі також були присутні й представники ЗМІ Південного регіону, яким під час брифінгу перший заступник Голови державної фіскальної служби України, генерал-полковник міліції Володимир Хоменко повідомив:

«Створення СФР, як продекларовано Прем'єр-міністром минулого тижня на засіданні уряду, буде проходити в загальній концепції реформування податкової системи. Це пакет законопроектів, який буде внесений на початку вересня на засідання парламенту для того, щоб проголосувати», - повідомив перший заступник Голови державної фіскальної служби України.

Володимир Хоменко також зауважив, що питання створення СФР не нове, адже дискутується ще з березня місяця. Ще тоді був відпрацьований законопроект, який в травні місяці був ухвалений на засіданні урядового комітету під головуванням Прем'єр-міністра.

Перший заступник Голови державної фіскальної служби України, генерал-полковник міліції Володимир Хоменко розказав, що прибув до Одеси аби почути думку бізнесменів, щодо створення Служби фінансових розслідувань, адже на розгляд Кабінету Міністрів України остаточний проект буде подано тільки після погодження його з громадськістю.

«Насамперед ми хочемо почути позицію малого і середнього бізнесу щодо створення Служби фінансових розслідувань. Ми дослухаємося до усіх думок, врахуємо будь-які раціональні зауваження та пропозиції», - запевнив журналістів Хоменко.

І дійсно, присутні на семінарі отримали можливість виступити зі своїми побажаннями, пропозиціями, питаннями, на які одразу давали відповідь спеціалісти. Не залишились в тіні і херсонці, які під час семінару активно попрацювали.

Херсонська делегація представників бізнесу на чолі з головою Громадської ради при ГУ Міндоходів у Херсонській області Олександром Максименком внесла низку пропозицій по добору молодих кадрів в новоутворене відомство із числа студентів Херсонського національного технічного університету, зокрема з кафедри «Податкової та бюджетної політики».

З приводу кадрів, перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко розповів, що кандидати проходитимуть жорсткий відбір, працюватимуть у Службі лише чесні молоді фахівці. Одним із етапів конкурсу для майбутніх співробітників може стати навіть проходження тесту на детекторі брехні. У той же час, за словами Хоменка, зарплата співробітників СФР має бути на 80-100% вищою від тої, що нині отримують фахівці.

На запитання «Херсонців», яких би втрат могла уникнути Україна в сфері економіки, якби СФР вже існувала в нашій країні перший заступник голови ДФС відповів чітко: «В першу чергу, нам би вдалося уникнути податкових конвертів, які на сьогодні є. Також не було б можливості таким чином і в таких розмірах вивозити кошти за кордон. Також не було б в таких розмірах контрабанди, тобто неконтрольованих товарних потоків», - вважає Хоменко.


Голова Громадської ради при ГУ Міндоходів у Херсонській області Олександр Максименко поділився з нами своїми враженнями від кущового семінару у місті Одеса: «Даний семінар – важливий, з тої точки зору, що ми отримуємо з перших вуст інформацію по тих реформах, які сьогодні відбуваються в податковому блоці. Вважаю, що питання щодо створення СФР дуже актуальне, хоча я поки що не впевнений, що саме цей проект, буде затверджений. Хоча на мій особистий погляд, СФР потрібна, перш за все, аби створити комфортні умови для бізнесу. Сама подача інформації Володимиром Хоменко на семінарі мені сподобалась, адже видно, що людина глибоко пропрацювала даний матеріал, мені було дуже приємно з ним поспілкуватись. Також зауважу, що півтори місяця назад я різко критикував діяльність податкової міліції, а тепер в доповіді Хоменка я побачив свої думки, погляди, слова, які були мною сказані на з'їзді Асоціації платників податків 21 червня, на якому пан Хоменко також був присутній. Я повністю зрозумів, що його наміри конструктивні і він старається щось робити», - підкреслив Олександр Максименко.


Кущові семінари вже відбулися у Львові та Хмельницькому. Наступні зустрічі впродовж двох тижнів пройдуть у Києві та Чернігові, де свою позицію озвучать представники інших регіонів України.

У рамках створення СФР вже проведено 14 обговорень з представниками бізнесу, громадськості, українськими й міжнародними експертами. Отримано більше 120 пропозицій і зауважень, більшість з яких враховані у кінцевому законопроекті. Основні зауваження стосувалися функції аудиту, кадрового забезпечення і громадського контролю СФР.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон