Колонію з центру Херсона можуть таки перенести

Принаймні знову в херсонців з'явилися сподівання, що цього разу проблема таки може зрушити з місця.

Про те, що у самому центрі міста Херсона функціонує колонія суворого режиму, в якій утримують ув'язнених у тому числі й з відкритою формою сухот, - громадськість, активісти та пересічні мешканці міста говорили десятки, якщо не сотні разів. І кожного разу чули загальні слова щодо того, що питання насправді важливе, і що його треба вирішувати.

Як повідомили нашу редакцію помічники народного депутата України Володимира Сальдо, питання щодо переносу колонії за межі міста, з якими зверталися до народного депутата ряд Херсонців може бути вирішене, а саме: Міністерство юстиції підтримало пропозицію Володимира Сальдо про виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації для перенесення протитуберкульозної колонії та слідчого ізолятора з вул. Перекопської, у центрі міста Херсона за його межі. Це питання буде розглядатися при підготовці проекту Держбюджету на 2015 рік.

Депутатське звернення Сальдо до Прем'єр-міністра, у якому нардеп наполягає на державному фінансуванні проекту і будівництва туберкульозної колонії за містом, розглянуті кількома міністерствами.

«Враховуючи офіційну інформацію Мін'юсту, до ведення якого входить комплексне вирішення цього питання, вже зараз можна говорити про істотне просуванні у розв'язанні давньої для Херсона проблеми. Туберкульозній колонії не місце в центрі Херсона», - підкреслив народний депутат Володимир Сальдо.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон