Єгор Устинов: Введення податку на заробітну плату для воєнних потреб - недопустиме

Партія розвитку України виступає категорично проти введення податку на заробітну плату для українців на воєнні потреби у розмірі 1,5%.

На цьому наголосив заступник голови Національного комітету Партії розвитку, кандидат економічних наук Єгор Устинов: «З самого початку АТО одним з основних джерел фінансування Збройних Сил України стали українські громадяни. І це при тому, що у бюджеті країни на поточний рік передбачені 54,3 млрд грн на забезпечення безпеки і оборони держави, а також проведення АТО», - розповів політик.

«Окрім того, що влада скинула переважну долю фінансової відповідальності за АТО на українське суспільство, вона ще й підняла ціни на комунальні послуги, продукти, медикаменти та урізала соціальні виплати. Таким чином, влада в рази збільшила тягар на кожного окремо взятого громадянина України», - підкреслив Єгор Устинов.

За його словами, сьогодні є випадки, коли людина з зарплатнею у 2000 гривень, 500 віддає на потреби армії. При чому робить це добровільно, без жодного примусу: «Проте, українським можновладцям й цього виявилося замало, і тому влада вирішила ще й відбирати від зарплатні 1,5 %. Ми наголошуємо на тому, що введення такого податку почне масово «повертати зарплати у тінь», що буде сприяти тінізації української економіки та стане причиною посилення тиску влади на бізнес», - зазначив заступник голови Нацкомітету Партії розвитку.

«Враховуючи існуючу несправедливість, що межує з політичним цинізмом, Партія розвитку України вимагає звіту керівництва АТО щодо фінансових надходжень від громадян та стосовно відповідних витрат щодо даних надходжень. Ми звертаємося до усіх гілок влади з нагадуванням про відповідальність кожного чиновника перед українським народом та вимогою скасувати рішення про введення додаткового фінансового ярма у розмірі 1,5% від заробітної плати», - підсумував Єгор Устинов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон