В оздоровчих закладах Херсонщини знайдено порушення

Територіальне управління Держгірпромнагляду України в Херсонській області продовжує перевіряти оздоровчі заклади Херсонщини.

Літо на Херсонщині в самому розпалі, спекотна погода так і нагадує кожного дня про омріяний відпочинок. Тому люди продовжують вибирати місця для літньої відпустки. Батьки, піклуючись про своїх дітей, відвозять їх на відпочинок до різноманітних оздоровчих закладів, сподіваючись забрати звідти здорову дитину, яка набралась нових сил. Але звертаємо вашу увагу, що треба дуже ретельно перевіряти чи у безпечне місце їдуть відпочивати ваші діти.

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду станом на сьогоднішній день перевірено 28 оздоровчих закладів, переважна більшість яких розміщена у Генічеському районі Херсонської області. Під час обстежень було виявлено 316 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб, у тому числі 2 керівники.

Основними порушеннями, виявленими при перевірках, залишається відсутність дозволу органів Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; не проведено вимірювання опору ізоляції заземлюючих пристроїв; не проведено випробування та не складено акти готовності обладнання дитячих майданчиків до безпечної експлуатації.

Також інспектори Держгірпромнагляду відзначають, що при перевірках оздоровчих закладів фактів допущення до робіт підвищеної небезпеки без проходження спеціального навчання і перевірки знань з охорони праці працівників та керівників оздоровчих закладів не виявлено. Перевірки тривають.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон