У Цюрупинську будуть штрафувати за сміття

За порушення правил благоустрою, а також за невиконання вимог щодо чистоти і порядку на території міста Цюрупинськ порушників благоустрою чекають штрафні санкції

За результатами круглого столу, в ході якого обговорювалося питання стосовно поводження в районі та місті з твердими побутовими відходами, учасники зібрання прийняли ряд рішень.

Перш за все - це застосовування штрафних санкції відносно халатності окремих громадян, які здійснюють протиправні дії, а саме, не маючи укладених договорів на законний вивіз сміття, вивозять побутові відходи в плавні, ліс, тим самим наносячи шкоду навколишньому середовищу. Окремі громадяни залишають побутові відходи поруч з сміттєзбірниками, що значно погіршує санітарний стан міста та негативно впливає на естетичність його вигляду.

Зважаючи на те, що лише 42% громадян законно вивозять сміття, тобто мають укладені договори на вивіз сміття з виконавцем послуг, а решта 58% в невідомому напрямку незаконно збувають свої побутові відходи, міська рада посилила контроль за дотриманням Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку на території Цюрупинської міської ради.

У зв'язку з цим, міський голова Василь Плотніков надав доручення фахівцям відділу з нагляду за станом житлового фонду, благоустрою та торгівлі виконавчого комітету Цюрупинської міської ради ефективніше здійснювати перевірки дотримання громадянами законодавства у сфері поводження з відходами та забезпечити постійний нагляд за порушниками чистоти.

Так, в період з 1 липня по 10 липня поточного року пройшли перевірки дотримання мешканцями Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку на території Цюрупинської міської ради, а також домоволодінь приватного сектору щодо наявності договорів на вивіз сміття з виконавцем послуг. В ході перевірки були охоплені будинки приватного сектора по вул. Раздольна, Котовського, Папаніна. За результатами перевірок мешканцям міста надано 12 приписів та 26 попереджень про усунення недоліків.

Також було розглянуто 7 скарг від мешканців міста, які було вирішено в короткий термін в рамках чинного законодавства України.

Фахівці відділу з нагляду за станом житлового фонду, благоустрою та торгівлі, нагадують, що усі мешканці приватного сектора, фізичні особи підприємці, керівники установ, закладів, згідно чинного законодавства, мають обов'язково забезпечити організований збір та вивіз сміття шляхом укладання договору на вивіз сміття з виконавцем послуг.

Також, фахівці міської ради наголошують на недопущенні спалювання твердих побутових відходів мешканцями приватного сектора на власних подвір'ях, в печах та теплицях - це призводить до викидів шкідливих речовин в атмосферу та забруднення навколишнього середовища.

Перевірки дотримання Правил благоустрою мешканцями та суб'єктами господарювання міста тривають згідно план-графіку проведення планових перевірок підприємств, установ, організацій, а також громадян фахівцями відділу з нагляду за станом житлового фонду, благоустрою та торгівлі.

Також спеціалісти Цюрупинської міської ради, додатково інформують, що невиконання приписів фахівців Цюрупинської міської ради, які надаються за порушення у сфері благоустрою (ст. 152 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340гривень до 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 гривень до 1700 гривень).

За порушення правил благоустрою, а також за невиконання вимог щодо чистоти і порядку на території міста передбачена адміністративна відповідальність, згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Прес-центр «Наше місто Цюрупинськ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон